[Žinios trumpai] Rusai giriasi, kad prieš ukrainiečius naudoja naujausius „kovinius lazerius“ ir skelbia, ką jie daro mūšio lauke: pakomentavo ir Zelenskis (Video)  (1)

Rusija teigia, kad prieš Ukrainą naudoja naujos kartos „Zadira“ kovines lazerines sistemas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-19 [Žinios trumpai] Rusai giriasi, kad prieš ukrainiečius naudoja naujausius „kovinius lazerius“ ir skelbia, ką jie daro mūšio lauke: pakomentavo ir Zelenskis (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai propagandiniame „Pirmojo kanalo“ eteryje paskelbė Rusijos Federacijos vicepremjeras Jurijus Borisovas.

Anot jo, „Zadira“ tariamai gali „sudeginti taikinius“, kurių dėka galima „neišleisti brangių raketų, tokių kaip „Pantsir“ ir „Tora“.

Apie naujojo lazerio specifikacijas žinoma mažai, bet tokios naujos sistemos gali tariamai per 5 sekundes numušti dronus iki 5 km atstumu.

Kitas kovinis lazeris „Peresvet“ yra vienas iš šešių naujų Rusijos strateginių ginklų, kuriuos Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pristatė 2018 m. kovo 1 d.

„Peresvet“ lazerinis ginklas skirtas oro gynybai ir kaip priešpalydovinis ginklas.

Šiuo metu nežinoma, ar yra įrodymų apie jų naudojimą Ukrainoje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pašaipiai palygino naujienas apie lazerius su vadinamaisiais stebuklingais ginklais (wunderwaffe), kuriuos nacistinė Vokietija pristatė siekdama išvengti pralaimėjimo Antrajame pasauliniame kare.

 

„Kai tapo aišku, kad rusai neturi šansų kare, tuo daugiau buvo propagandos apie nuostabų ginklą, kuris būtų toks galingas, kad užtikrintų karo eigos lūžio tašką“, – sakė jis vėlyvą vakarą vaizdo kreipimesi.

„Ir matome, kad trečią karo mėnesį Rusija bando rasti savo „stebuklingą ginklą“ – visa tai aiškiai rodo visišką misijos nesėkmę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(2)
(52)

Komentarai (1)