[Žinios trumpai] Pasirodė TASS agentūros kodinė frazė - Putinas kalba telefonu: panašu, kad jis tikrai operuotas ir jo būklė sunki  ()

Rusijos propagandinė naujienų agentūra TASS yra naudingas informacijos apie V. Putino padėtį šaltinis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Pasirodė TASS agentūros kodinė frazė - Putinas kalba telefonu: panašu, kad jis tikrai operuotas ir jo būklė sunki  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TASS skrupulingai nušviečia kiekvieną Rusijos fiurerio žingsnį. Todėl V. Putino buvimo vietą nesunku įvertinti pažvelgus į TASS kanalą.

Būna momentų, kai jis neįtikėtinai aktyvus – 5-10 renginių per dieną: susitikimai, derybos. Kartais atrodo, kad Putino nėra. Tokiais atvejais 1-2 kartus per dieną TASS praneša, kad V. Putinas su kažkuo kalbėjosi telefonu. Arba jis susitiko su Lukašenka.

Tai ne pirmas kartas, kai apsišaukėliu Baltarusijos prezidentu Lukašenka pasinaudoja Rusijos propaganda netikriems susitikimams su Putinu „rengti“. Šiuos susitikimus lengva atpažinti – prie TASS straipsnių nepridedamos tikros nuotraukos.

Kam visa tai? Nuo gegužės 16 d. Putinas praktiškai dingo iš TASS naujienų srauto. Per dieną pasirodo kelios įprastos naujienos: Putinas kažkam paskambino, pasirašė dekretą, ką nors apdovanojo. Net šiomis dienomis jis turėjo „kelių valandų“ susitikimą su Lukašenka.

Tuo tarpu „Telegram“ kanalas „General SVR“ praneša, kad Putinui buvo atlikta operacija, praėjus trims dienoms po operacijos, jo sveikatos būklė pablogėjo. Sprendžiant iš TASS žinių srauto, ši informacija atrodo patikima:

„Naktį iš pirmadienio, gegužės 16 d., į antradienį, gegužės 17 d., Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui buvo atlikta chirurginė operacija. Kad Putiną reikia operuoti kuo greičiau, reikalavo jo gydantys gydytojai. Pasak prezidento gydyme dalyvavusių gydytojų, operacija buvo sėkminga. Jau kalbėjome apie tai, kad V. Putinas nuo gegužės 17 iki gegužės 19 d. asmeniškai nebuvo informacinėje erdvėje ir nebuvo pasiekiamas net savo artimiesiems, išskyrus Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorių Nikolajų Patruševą.

 

Gegužės 17–19 dienomis informacinėje erdvėje buvo skelbiami „konservai“, iš anksto įrašyti susitikimai ir žinutės, o Putinas per tą laiką asmeniškai surengė du pokalbius telefonu. Gegužės 20 d. Saugumo Tarybos posėdis vaizdo konferencijos būdu vyko pagal schemą, kai prezidento kalba buvo iš anksto įrašyta, o Putino dalyvavimas vaizdo formatu buvo palaikomas naudojant „Deepfake“ technologiją, kaip ir prieš savaitę.

 

Iš tikrųjų gegužės 20 d. Putinas dar buvo per silpnas dalyvauti ilguose susitikimuose ir turėjo du trumpus vaizdo skambučius. Gegužės 20 d., vakare, V. Putino sveikata pablogėjo ir stabilizavosi tik šeštadienio, gegužės 21 d., rytą. Gydantys gydytojai rekomenduoja Putinui artimiausiomis dienomis pailsėti ir primygtinai rekomenduoja susilaikyti nuo asmeninio dalyvavimo susitikimuose“, – rašo „Telegram“ kanalas „General SVR“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: