[Žinios trumpai] Rusijai karių nepritrūks: jau sugalvojo gudrų planą, kaip į frontą nusiųsti pensininkus  ()

Ukraina skaičiuoja, kad nuo invazijos pradžios sėkmingai į pragarą pasiuntė jau 29,75 tūkstančius rusų karių. Rusija tai gali neigti, bet akivaizdu, kad nuostoliai yra milžiniški. Tačiau Rusija karių nepritrūks - siųs pagyvenusius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija panaikino viršutinę amžiaus ribą, kada galima pasirašyti kontraktą ir tapti profesionaliu kariu. Dabar tai gali padaryti bet kuris darbingo amžiaus vyras. 2022 metais tai - 61,5 metų amžiaus vyrai. Šis įstatymas buvo priimtas labai greitai ir manoma, kad Putinas negalvodamas jį pasirašys.

Juokinga, bet rusai šį įstatymą aiškina profesionalų poreikiu. Pasak jų, itin tiksliai ginkluotei naudoti reikia profesionalų, o tokie dažniausiai yra 40-45 metų amžiaus. Tiesa, kaip pirmą kontraktą pasirašantys vidutinio amžiaus vyrai turės žinių moderniems dronams ir raketoms valdyti - neaišku. Nes pakelta amžiaus riba yra pirmam kontraktui. Taigi, 61 metų vyras galės tapti profesionaliu kariu.

Ukrainiečiai juokiasi, kad Kremlius sprendžia kelias problemas vienu metu. Taip ir karių Ukrainos kulkoms sugerti nepritrūks, ir pensininkų bus mažiau - juos išlaikyti šlubuojančiai Rusijos ekonomikai bus vis sunkiau. Ypač kai bus suskaičiuota, kokiai miniai jaunų žmonių po šio karo reikės mokėti neįgalumo pensijas.

 

Tokie įstatymų pakeitimai itin prastai atrodo žinant, kad Rusijoje yra atvejų, kai vyrai yra verčiami pasirašyti kontraktus. Pavyzdžiui, tokios istorijos girdimos Čečėnijoje.

(4)
(1)
(3)

Komentarai ()