[Žinios trumpai] Priežastis, kodėl Kazachstanas sukilo prieš Putiną, šokiruoja: pasielgę priešingai, rizikuotų netekti dalies savo teritorijų  ()

Kazachstanas tikėjosi, kad Rusija norės atimti jo teritorijas, todėl Tokajevas atsisakė paremti Putino invaziją į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-11 [Žinios trumpai] Priežastis, kodėl Kazachstanas sukilo prieš Putiną, šokiruoja: pasielgę priešingai, rizikuotų netekti dalies savo teritorijų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nori užgrobti tris šiaurinius Kazachstano regionus, todėl prezidentas  Kasimas Žomartas Tokajevas stojo prieš diktatorių Vladimirą Putiną.

Tai liepos 9 dieną „24 kanalo“ eteryje pareiškė Strateginių studijų ir saugumo instituto direktorius Pavelas Lisjanskis.

„Kazachai apie tai žino, Tokajevas apie tai žino, todėl ir vykdo tokią politiką“, – pabrėžė ekspertas.

Žiniasklaidos pašnekovas pastebėjo, kad Kazachstanas visada suprato Rusijos Federacijos keliamą pavojų. Remdamas separatizmo bandymus, tarpnacionalinių konfrontacijų kurstymą, bandymus sukurti „Rusijos autonomiją“ ir „Uralo liaudies respubliką“, prie viso to prisidėjo Kremlius.

Lisjanskio teigimu, po 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymą ir įžiebė karą Donbase, sukurdama teroristinius „LLR“ ir „DLR“ darinius, Kazachstanas sugriežtino baudžiamąją atsakomybę už separatizmą.

 

Instituto vadovas pažymėjo, kad Ukrainai atmušus Rusijos Federaciją, dabar okupacinė kariuomenė gali judėti priešinga kryptimi ir įžengti į Kazachstaną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()