[Žinios trumpai] Žiauriai tiksli ir galinga ataka: HIMARS tiesiog sudaužė Rusijos kariuomenės bazę vos 5 smūgiais - sunaikinta viena iš svarbiausių vadaviečių, gali būti apie 100 žuvusių  ()

Liepos 24-osios naktį okupuotame Chrustalne buvo sunaikinta Rusijos kariuomenės bazė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-25 [Žinios trumpai] Žiauriai tiksli ir galinga ataka: HIMARS tiesiog sudaužė Rusijos kariuomenės bazę vos 5 smūgiais - sunaikinta viena iš svarbiausių vadaviečių, gali būti apie 100 žuvusių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš Chrustalno gyventojų pranešimų, smūgis įvyko apie 01:30 naktį. Jie suskaičiavo nuo 5 iki 7 sprogimų. Raketos krito tiesiai į taikinį – į viešbutį „Krasny Luč“, kur buvo įsikūrę okupantai.

Okupantų teigimu, per smūgį, buvo sužaloti tik 3 žmonės, iš kurių vienas yra reanimacijoje. Tačiau žinoma, kad rusai yra linkę smarkiai nuvertinti savo nuostolius kare, todėl ši informacija nėra patikima.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka teigia, kad per smūgį žuvo ar buvo sužeista apie 100 Rusijos karių. Šią informaciją jis gavo iš Ukrainos žvalgybos šaltinių. Vidaus reikalų ministerijos atstovas patvirtino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos Chrustalne naudojo sistemas HIMARS. Jis patikslino, kad rusai viešbutį pavertė vadaviete.

 

„Raketos krito tiksliai ant viešbučio stogo, prasiverždamos per betonines lubas iš viršaus į apačią“, – rašė A. Geraščenka. Pirmieji viešbučio kadrai po smūgio jau pasirodė internete - pastatas patyrė didelę žalą.

(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: