[Žinios trumpai] Rusai ir amerikiečiai labai sparčiai ruošiasi branduoliniam karui, skelbiama, ką masiškai daro gyventojai  ()

Rusai ruošiasi branduolinėms grėsmėms. Visai kaip Šaltojo karo metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavasarį ir vasarą Rusijos rinkoje kelis kartus išaugo kalio jodido ir radiacijos lygio matavimo prietaisų pardavimas. Apie tai praneša Rusijos „Forbes“. Analitikai šį pagyvėjimą sieja su informaciniu fonu. Anksčiau panašus vaizdas buvo stebimas JAV: iš Amerikos vaistinių dingo kalio jodido tabletės, nes amerikiečiai nusprendė ruoštis branduoliniam karui. Kažkas panašaus nutiko Europoje, kur jie baiminasi galimos avarijos Zaporižės atominėje elektrinėje pasekmių.

Tyrimas rodo, kad kalio jodido, padedančio sumažinti skydliaukei radiacijos daromą žalą, paklausa Rusijoje buvo netolygi. Balandžio mėnesį, palyginti su kovo mėn., pardavimai išaugo 103 %, gegužę – dar 40 %. Birželį paklausa sumažėjo 38 %, o liepą vėl pakilo 42 %. Rugpjūčio 1-22 dienomis pardavimai sumažėjo 28 %, palyginti su liepos mėn. Analitikai teigia, kad rugpjūčio mėnesio nuosmukio priežastis yra ta, kad daugelis rusų jau sukaupė atsargų branduoliniam karui. Tiksliau, patys taip mano.

Rusai taip pat aktyviai perka dozimetrus radiacijos lygiui matuoti. Rugpjūčio 1-22 d., palyginti su liepos mėnesiu, radiacijos lygio matavimo prietaisų pardavimai išaugo 161 %.

Dėl ko rusai nerimauja?

Rusijos pareigūnai nuolat užsimena apie galimybę, kad Rusija savo priešpriešoje su Vakarais panaudos branduolinį ginklą. Kitą dieną Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas pareiškė, kad Rusija ir NATO šalys yra ant karo slenksčio. Taigi, kaip Šaltojo karo metais, rusai (ir, reikia pridurti, vakariečiai) baiminasi, kad pasaulis užsimėtys atominėmis bombomis.

 

Rusijos propaganda nuolat grasina branduoliniais ginklais. Pavyzdžiui, propagandistas Vladimiras Solovjovas ragino surengti branduolinį smūgį Britanijos teritorijoje. Jis taip pat neseniai grasino Baltijos šalims. Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas vaikiškai užsiminė, kad ir Europoje yra branduolinių jėgainių, kuriose gali įvykti nelaimių.

(4)
(12)
(-8)

Komentarai ()