Vokietijoje skelbia dar vieną priežastį, kodėl negalima siųsti „Leopard“ tankų Ukrainai – pritarta vienbalsiai  (5)

Vokietija rado dar vieną priežastį neduoti Ukrainai tankų „Leopard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė vienbalsiai nusprendė netiekti Ukrainai kovinių tankų, nes Ukrainos kariuomenės mokymas užtruks ilgai.

Tai pareiškė vienas iš Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininkų Larsas Klingbeilas, praneša „Bild“.

Anot jo, Vokietijos vyriausybė vieningai sutaria, kad pagrindiniai koviniai tankai „Leopard II“ šiuo metu Ukrainai nebus pristatyti. Jis paaiškino, kad pasiruošimas darbui su šiais koviniais tankais užtrunka per ilgai, kad šiuo karo etapu padarytų kokį nors poveikį.

Pasak Klingbeilo, treniruodamiesi su „Panzerhaubitze 2000“ patys Ukrainos kariškiai paprašė, kad būtų mokomi ilgiau nei planuota.

Jis pažymėjo, kad jo šalis Ukrainai tiekia daugkartinio paleidimo raketų sistemas Mars-II ir 50 šarvuočių „Dingo“.

 

Savo ruožtu Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Berbock primygtinai reikalauja skubaus sprendimo dėl Vokietijos kovinių tankų tiekimo Ukrainai. Ji prisiminė deokupuotą Balakliją ir pareiškė, kad vakarietiški ginklai padeda ukrainiečiams išlaisvinti savo teritorijas.

Kaip UNIAN pranešė anksčiau, rugsėjo 12 dieną Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht atmetė Ukrainos prašymą tiekti kovinius tankus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(25)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)