Atskleista ką Ukraina susigrąžino per grandiozinius mainus: už 5 vadus atidavė 55 belaisvius, juos asmeniškai saugos pats Turkijos prezidentas Erdoganas  (2)

„Iš nelaisvės paleidžiami penki mūsų vadai bus visiškai saugūs, patogiomis sąlygomis ir asmeniškai globojami Turkijos prezidento. Kol kas iki karo pabaigos. Bet mes suteiksime galimybę jų šeimoms juos pamatyti“, – pabrėžė Zelenskis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-22 Atskleista ką Ukraina susigrąžino per grandiozinius mainus: už 5 vadus atidavė 55 belaisvius, juos asmeniškai saugos pats Turkijos prezidentas Erdoganas  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penki vadai, iškeisti rugsėjo 21 d., į Ukrainą negrįš iki karo pabaigos.

Tai savo vaizdo žinutėje pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis:

„Be 200 karių, grąžinome dar penkis kovos vadus, dėl kurių turėjome pasistengti daugiausiai, ilgiausiai, sunkiausiai. Jiems grėsė žiauriausi išbandymai. Penki superherojai“.

Tai:

● Denisas „Redis“ Prokopenko, „Azovo“ vadas;

● Svjatoslavas „Kalina“ Ponomaras, „Azovo“ vado pavaduotojas;

● Olegas Chomenko, „Azovo“ vyresnysis karininkas;

● Sergejus „Volynas“ Volynskis, 36-osios jūrų pėstininkų brigados vadas;

● Denisas Schlege'as, Novosibirsko valstybinio universiteto 12-osios brigados vadas.

„Mainais už juos atidavėme tuos 55, kurie neverti nei gailesčio, nei užuojautos, nei apskritai jokių žodžių. Tuos, kurie kovojo prieš Ukrainą. Ir tuos, kurie išdavė Ukrainą. Tokių, kurių mums tikrai nereikia“, – sakė Zelenskis.

 

Prezidentas taip pat sakė, kad Ukraina susitarė su Turkija, kad paleistus vadus iki karo pabaigos asmeniškai saugos Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas:

„Apie tai kalbėjausi su prezidentu R. T. Erdoganu, kad iš nelaisvės paleidžiami penki mūsų vadai bus visiškai saugūs, patogiomis sąlygomis ir asmeniškai globojami Turkijos prezidento. Kol kas iki karo pabaigos. Bet mes suteiksime galimybę jų šeimoms juos pamatyti“, – pabrėžė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: