[Žinios trumpai] „Net gaila, kad jie nepaskelbė totalinės mobilizacijos": kaip V. Putino sprendimas sukels visišką Rusijos žlugimą  (8)

300 000 mobilizuotų žmonių reikia išlaikyti: pamaitinti, aprengti, mokėti socialines pašalpas. „Focus" pašnekovas politologas Vladimiras Molčanovas nėra tikras, kad Rusijos Federacija sugebės aprūpinti tiek kariškių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-23 [Žinios trumpai] „Net gaila, kad jie nepaskelbė totalinės mobilizacijos": kaip V. Putino sprendimas sukels visišką Rusijos žlugimą  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusija nėra parengta pilnai mobilizacijai, nėra galimybės palaikyti ir vadovauti tokiai žmonių miniai", – „Focus" sako politologas Vladimiras Molčanovas. „Rusijos pajėgumų karui tiesiog nepakanka. Todėl RF galimybės užverbuoti „patrankų mėsą"  ribos ginklų skaičius".

Pasak eksperto, vienintelis dalykas, kurį jie gali padaryti, – sutelkti didelių nuostolių patyrusius ir papildomų žmogiškųjų išteklių reikalaujančius padalinius.

„Tai kalba net ne apie tris šimtus tūkstančių. Tai greičiau jau esamų dalinių papildymas. Daugiau problemų kils įvedus įmonėse priverstinius karinius užsakymus, nepaisant to, kad jos bus kriminalizuotos už atsisakymą juos vykdyti. Bet kur atsiranda priverstinė tvarka, taip pat yra mokėjimų krizė, bus „atkatas" už tokio nurodymo nevykdymą. Tiesą sakant, tai reikš Rusijos ekonomikos griūtį. Man net gaila, kad V. Putinas nepaskelbė visiškos ir totalinės mobilizacijos - tai būtų labai greitas šalies žlugimas", - priduria jis.

 

V. Molčanovas įsitikinęs, kad paskelbus apie dalinę mobilizaciją Ukrainai mažai kas pasikeis: priešo personalo skaičius didės, tačiau jo galimybės padaryti žalą nepadidės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: