Įvyko tai ko, Rusija nė neįsivaizdavo! Ukraina praneša apie 215 karo belaisvių apsikeitimą, tarp jų Azovo vadai – iškeitė vieną didžiausių savo laimikių (Video)  ()

Ukraina trečiadienį paskelbė apie rekordinio skaičiaus 215 įkalintų karių apsikeitimą su Rusija, įskaitant kovotojus, vadovavusius Mariupolio „Azovostal“ plieno gamyklos, tapusios Ukrainos pasipriešinimo ikona, gynybai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-22 Įvyko tai ko, Rusija nė neįsivaizdavo! Ukraina praneša apie 215 karo belaisvių apsikeitimą, tarp jų Azovo vadai – iškeitė vieną didžiausių savo laimikių (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija priėmė 55 belaisvius, įskaitant Viktorą Medvedčuką, buvusį Ukrainos įstatymų leidėją ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininką, apkaltintą valstybės išdavyste, savo kasdieniame kreipimesi sakė Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis.

Šis apsikeitimas buvo didžiausias apsikeitimas tarp kariaujančių pusių nuo Rusijos invazijos pradžios vasarį.

Dešimt karo belaisvių iš šalių, įskaitant Jungtines Valstijas ir Didžiąją Britaniją, anksčiau trečiadienį buvo perkelti į Saudo Arabiją vykdant Maskvos ir Kijevo mainus, sakė Zelenskis.

„Mums pavyko išlaisvinti 215 žmonių“, – per televiziją paskelbė Ukrainos prezidento štabo viršininkas Andrijus Jermakas.

 

Zelenskis sakė, kad penki kariuomenės vadai, įskaitant „Azovstal“ gynybos lyderius, buvo nuvežti į Turkiją vykdant operaciją, kuri buvo parengta iš anksto ir susitarta su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Zelenskis pridūrė, kad paleisti kaliniai liks Turkijoje „visiškai saugiai ir patogiomis sąlygomis“ iki karo pabaigos.

Ilgą laiką Ukrainos pajėgų atsisakymas pasiduoti „Azovstal“ gamykloje, nepaisant šaudmenų ir atsargų trūkumo, pelnė gynėjams pagarbą visoje šalyje už didvyriškumą, nepaisant didžiulių šansų prieš Rusijos pranašumą ir ugnies jėgą.

 

Pasak Saudo Arabijos pareigūno, informuoto apie operaciją, į Saudo Arabiją buvo perkelti užsienio kovotojai karo belaisviai – penki Didžiosios Britanijos piliečiai, du amerikiečiai ir po vieną iš Maroko, Švedijos ir Kroatijos.

Saudo Arabijos pareiškime teigiama, kad jie atvyko į karalystę iš Rusijos ir kad Saudo Arabijos valdžios institucijos „palengvina procedūras, skirtas jiems saugiai grįžti į atitinkamas šalis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()