Grėsmingas perspėjimas iš Lavrovo: po „referendumo“ bus taikoma Rusijos branduolinė doktrina  (3)

Ukrainos teritorijų „prijungimo“ prie Rusijos Federacijos atveju joms taip pat bus taikomi visi Rusijos įstatymai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi Rusijos įstatymai ir doktrinos, įskaitant branduolinius, taip pat bus taikomi po netikrų „referendumų“ aneksuotoms Ukrainos teritorijoms, jei jos bus įtvirtintos Rusijos konstitucijoje.

Tai per spaudos konferenciją JT pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, pranešė Rusijos žiniasklaida.

„Visa Rusijos Federacijos teritorija, kuri yra įrašyta ir gali būti papildomai įrašyta Rusijos Federacijos Konstitucijoje, tikrai yra visiškai saugoma valstybės, tai visiškai natūralu. Visi Rusijos Federacijos įstatymai, doktrinos, koncepcijos, strategijos Rusijos Federacijoje galioja visoje jos teritorijoje“, – sakė S. Lavrovas, atsakydamas į žurnalisto klausimą apie planus aneksuoti „naujas teritorijas“.

Komentuodamas teiginius apie neišvengiamą JAV atsaką „prisijungus“ prie Ukrainos okupuotų teritorijų su Rusija, S. Lavrovas pažymėjo, kad nenori „užsiimti kažkokiomis niūriomis prognozėmis“.

Tuo pat metu Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas teigė, kad „tiekdamos ginklus Kyjivui, JAV ir Europos Sąjunga bei NATO negali pretenduoti į neutralų statusą, tai yra negali teigti, kad nedalyvauja konflikte“.

Pasak jo, JAV siunčia ginklus į Ukrainą, teikia žvalgybos ir palydovinius duomenis, o tai, anot jo, reiškia, kad jos jau yra „konflikto šalis“.

 

Į šiuos Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo pareiškimus jau sureagavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba. Tokius pareiškimus jis pavadino visiškai nepriimtinais.

„Visiškai nepriimtini ir neatsakingi V. Putino ir S. Lavrovo pareiškimai dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo. Ukraina nepasiduos. Kviečiame visas branduolines valstybes dabar pasisakyti ir aiškiai parodyti Rusijai, kad tokia retorika kelia pavojų pasauliui ir nebus toleruojama“, – „Twitter“ parašė D. Kuleba.

Rugsėjo 23-27 dienomis Rusija rengia pseudoreferendumus užgrobtose Chersono, Zaporižios, Donecko ir Luhansko sričių dalyse, siekdama prisijungti jas prie Rusijos Federacijos.

 

Tarptautinė bendruomenė pasmerkė šiuos Kremliaus planus. Visų pirma G7 ir Europos Sąjungos šalys paskelbė, kad įves sankcijas Rusijos Federacijai dėl pseudoreferendumo organizavimo laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Rugsėjo 24 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad per vadinamąjį „referendumą“ Rusijos karių laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose „balsavimo apylinkėse“ buvo mažai žmonių. Dėl to namuose renkami vietinių gyventojų parašai, lydimi ginkluotų rusų okupantų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(29)
(-20)

Komentarai (3)