Rusija pasigyrė, ką Ukrainoje išdarinėja jos naujausi kariniai dronai „Tachion“ (Video)  ()

Dronas padeda okupantams rasti užmaskuotas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, teigia saugumo pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žvalgybos pareigūnai Ukrainoje naudoja naujausius nepilotuojamus orlaivius „Tachion“. Apie tai rašo agentūra TASS, remdamasi šaltiniu teisėsaugos institucijose.

Jis teigia, kad RF ginkluotosios pajėgos sėkmingai naudoja „Tachion“, kad atliktų žvalgybą iš oro ir aptiktų paslėptus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų objektus. Bepilotis orlaivis, pasitelkęs įmontuotas kameras ir termovizorius, esą padėjo okupantams net naktį pastebėti gerai užmaskuotas Ukrainos karių pozicijas.

Kaip pridūrė šaltinis, „Tachion“ naudoja Rusijos sausumos pajėgų žvalgybos daliniai. Jis neatskleidė, kur tiksliai, jo žiniomis, paleidžiami naujausi UAV. TASS pabrėžia, kad Rusijos valdžia kol kas oficialiai nepranešė apie „Tachion“ naudojimą Ukrainos teritorijoje.

„Tachion“ yra nedidelis nepilotuojamas orlaivis, sukurtas pagal „skraidančio sparno“ schemą. UAV tarnauja Rusijos armijoje nuo 2015 m. Dronas naudojamas kaip priemonė atlikti žvalgybą iš oro bet kuriuo paros metu, taip pat perduoti ryšio signalus ir nurodyti taikinius artileristams.

Drone sumontuotas sklandytuvas su autopiloto sistema, stūmimo sraigtas, gana tyliai skristi leidžiantis elektros variklis, naudingosios apkrovos agregatai. 7 kg sveriantis Įrenginys paleidžiamas nuo katapultos, o nusileidimui išskleidžiamas parašiutas. Kūrėjų teigimu, jis gali atlaikyti nuo -30 iki +40 laipsnių temperatūrą ir vėją iki 15 m/s.

 

UAV „Tachion“ charakteristikos:

  • Ilgis: 0,61 m;
  • Sparnų plotis: apie 2 m;
  • Maksimalus greitis: 100 km/val.;
  • Kreiserinis greitis: 65 km/val.;
  • Skrydžio aukštis: iki 4 km;
  • Minimalus aukštis: 50 m;
  • Skrydžio trukmė: iki 2 val.;
  • Skrydžio nuotolis: apie 40 km;
  • Variklio tipas: elektrinis.

Nors RF ginkluotosios pajėgos kol kas viešai neatskleidžia tokių bepiločių orlaivių naudojimo Ukrainoje, bet ukrainiečiai apie tai žino. Dar gegužę Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko numušti „Tachion“ rytų kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(22)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()