Visiškai netikėta žinia: skelbiama, iš kur Rusija gavo monstrines Ch-22 raketas  ()

Pasak Ukrainos oro pajėgų pranešėjo Jurijaus Ignato, 1999–2001 m. už rusiškas dujas Ukraina taip pat sumokėjo aštuoniais strateginiais bombonešiais Tu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina už raketas Ch-22 grąžino Rusijai skolas už dujas, iš kurių viena sausio 14 d. sugriovė namą Dnipre. Apie tai „YouTube“ kanale „Media Center Ukraine“ pranešė Ukrainos oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas įvertino turimas raketų atsargas Rusijoje.

„Kalbame apie šimtus raketų. Ch-22 raketos taip pat buvo mūsų arsenale. Mes grąžinome rusams skolas už dujas: atidavėme lėktuvus Tu-22M3 su jiems skirtomis raketomis Ch-22. Ginklai taip pat buvo utilizuoti arba siunčiami į metalo laužą – kai kurie buvo atiduoti, kai kurie buvo supjaustyti. Tiesą sakant, šių raketų likimas yra toks, kad jos grįžta į Ukrainą. Tai viskas, ką reikia žinoti apie rusų kraujo troškimą, apie jų „broliškus“ santykius“, - teigia Ignatas.

Šios raketos buvo naudojamos nuo didelio masto karo pradžios. Į Ukrainos šalies teritoriją paleista daugiau nei 210 tokio tipo raketų, aiškino Ignatas.

„Žinoma, nebuvo sunaikinta nė viena raketa“, – patikslino pranešėjas.

Tokie ginklai yra pasenę, raketų funkcinė būklė priklauso nuo laikymo sąlygų. Buvo atvejų, kai dalis šių raketų nukrito laukuose ir galbūt todėl jos pateko į numuštų raketų statistiką.

 

Šias raketas gali numušti Vakarų oro gynybos sistemos, galinčios sunaikinti balistine trajektorija skrendančias raketas.

Ukraina Rusijai perdavė 600 sparnuotųjų raketų

Ch-22 išlieka pagrindine Tu-22M3 ginkluote. Be Rusijos Federacijos, iki 2000-ųjų pradžios šios raketos liko Ukrainoje po SSRS griūties.

1999-2001 m. Ukraina perdavė Rusijos Federacijai aštuonis strateginius bombonešius Tu-160, tris Tu-95MS ir apie 600 sparnuotųjų raketų kaip dalį dujų skolų.

 

Pagal liūdnai pagarsėjusio „Budapešto memorandumo“, kuriame numatyta, kad JK, JAV ir Rusijos Federacija garantuos Ukrainos suverenitetą, oficialus Kijevas Maskvai perdavė 176 tarpžemynines balistines raketas ir 4200 taktinių branduolinių raketų.

Be to, spaudžiama Vakarų šalių, Ukraina turėjo atsikratyti 60 Tu-22M bombonešių ir septynių Tu-142 bombonešių, o amerikiečių instruktoriai stebėjo orlaivių naikinimo procesą.

Be to, Kijevas taip pat turėjo sunaikinti 487 Ch-55 sparnuotąsias raketas ir perduoti dar 581 Rusijos Federacijai kaip dalį dujų skolos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(53)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()