Geriau pavers metalo laužu, nei padovanos Ukrainai – Lotynų Amerika išduoda civilizuotą pasaulį, skelbia skandalingą žinią  ()

Lotynų Amerikos šalys nusprendė, kad prekiauti su Rusijos Federacija joms atrodo labiau apsimoka, nei perduoti JAV jau nereikalingus ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilijos ir Kolumbijos prezidentai viešai atmetė JAV prašymą perduoti sovietų ar rusų gamybos ginklus, galinčius sustiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Šių Lotynų Amerikos valstybių vadovai savo atsisakymą aiškino „įsipareigojimu taikiai išspręsti“ karą tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos. Apie tai rašo „Infodefense“.

Visų pirma, kaip aiškina leidinys, Kolumbija kategoriškai atsisakė perduoti Ukrainai savo sraigtasparnius Mi-8 ir Mi-17. Brazilija iki šiol viešai deklaravo atsisakanti atiduoti Ukrainai savo tankų sviedinius tankams „Leopard 1“ ir „Leopard 2“, tačiau tai taip pat gali reikšti, kad brazilai neperduos savo Rusijoje pagamintų atakos sraigtasparnių Mi-35 ginkluotosioms pajėgoms, kurie jau yra „prirakinti prie žemės“ dėl priežiūros stokos.

„Military Balance 2022“ nurodo, kad Kolumbijos ginkluotosios pajėgos disponuoja 19 sraigtasparnių Mi-8 ir Mi-17, nors „Infodefense“ teigia, kad yra 26 tokio tipo mašinos, iš kurių mažiausiai 8 jau tiesiog pavirto metalo laužu. Brazilija disponuoja 12 sraigtasparnių Mi-35, kurie 2008 metais buvo įsigyti už 365 milijonus dolerių (tuometiniu kursu), kuriuos dėl prastos techninės būklės Brazilijos oro pajėgos nurašė 2022 metų vasarį.

 

Meksikos prezidentas taip pat pareiškė netieksiantis ginklų „į konflikto zoną“ tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos. Meksikos oro pajėgos turi 16 Mi-17 sraigtasparnių.

Jei Lotynų Amerikos šalys teigiamai atsilieptų į JAV prašymą, teoriškai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų armijos aviacija galėtų būti sustiprinta keliomis dešimtimis sraigtasparnių Mi-17 ir Mi-35. Tačiau panašu, kad dabartiniai šių mašinų savininkai nori, kad šie sraigtasparniai virstų metalo laužu, ir „nesugadintų santykių“ su Rusijos Federacija.

 

Kalbant apie tą pačią Braziliją, kalbama ne tik apie tai, kad ši šalis yra vadinamojo BRICS bloko, į kurį Kremlius deda labai daug vilčių, narė. Brazilijos ekonomika itin priklausoma nuo trąšų tiekimo iš Rusijos Federacijos. Ir tai jau buvo tikrasis motyvas, kodėl Brazilija atmetė Vokietijos prašymą perduoti Ukrainai tankų sviedinius „Leopard 1“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(42)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()