Rusija pradeda Moldovos ataką - Arestovičius skelbia, kas vyksta  ()

Kremlius nusprendė destabilizuoti padėtį Moldovoje, perspėjo Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu Moldovoje pastebimi didelį nerimą keliantys įvykiai. Yra pagrindo manyti, kad Kremlius planuoja destabilizavimo operaciją. Apie tai Rusijos tinklaraštininko Marko Feigino „YouTube“ kanale kalbėjo buvęs Ukrainos prezidento administracijos patarėjas, karo stebėtojas Oleksijus Arestovičius.

Pirmasis žadinantis signalas buvo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimas apie Kremliaus planus suduoti „smūgį demokratijai“ Moldovoje. Po to Moldovos ministrė pirmininkė atsistatydina, į vietą rekomenduodama savo patarėją saugumo klausimais. Tada vyksta didžiulis Rusijos smūgis Ukrainai, kurio metu Rusijos raketos įskrenda į Moldovos teritoriją. Galutinis akcentas būtų Gyvatės salos ir tilto Besarabijoje sunaikinimas.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
6244 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Matome ryškią įvykių konsolidaciją, kurios centre yra Moldova. Po mūsų prezidento pareiškimų suprantame, kad šie įvykiai nėra atsitiktiniai", - sakė Arestovičius. Jis mano, kad šių Kremliaus planų įgyvendinimas yra mažai tikėtinas. Karine prasme Rusijos kariuomenė nepajėgi prasibrauti į Moldovą.

„Aš nuoširdžiai nesuprantu, ką jie ten gaudo. Istorija su Gyvačių sala, net jei jie sąlyginai ją užims, baigsis taip pat, kaip baigėsi anksčiau... Pagrindinės pergalės kare sąlygos yra netikėtumas ir nestandartiniai veiksmai. Jie daro ta patį toje pačioje vietoje. Viskas vyksta pagal tą pačią schemą, kaip visada. Yra genialus politinis sprendimas. Kariai pasižiūri ir supranta, kad tai idiotizmas. Bet mašina veikia: „Vykdysime net idiotiškus įsakymus“, – sakė Arestovičius.

 

Jis mano, kad per Moldovą Kremlius nori gauti naują komunikacijos kanalą, platformą deryboms su Vakarais. „Eina į NATO per galines duris, kuria dar vieną krizės zoną, gauna kitą platformą deryboms ir bando žaisti ant dviejų šachmatų lentų iš karto“, – tvirtino buvęs Zelenskio administracijos patarėjas.

(46)
(18)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: