„The War Zone“ skelbia sensaciją: Ukraina sudaužė Mariupolį, rusai šokiruoti - smogė naujas, nematytas super ginklas  ()

Laikinai užimtas Mariupolis nepatenka į GMLRS raketų diapazoną, todėl Ukraina turi tik keletą galimybių atakuoti. Tarp jų yra raketa „Vilcha-M“, kurios nuotolis yra iki 130 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį iš vasario 21-osios į 22-ąją okupuotame Mariupolyje nuaidėjo virtinė sprogimų. Pasak Mariupolio mero patarėjo Petro Andriuščenkos, pasigirdo 12 sprogimų. Leidinys „The War Zone“ iškėlė keletą variantų, kas nutiko.

Mariupolis, užgrobtas nuo 2022 metų gegužės mėnesio, yra toli už fronto linijos, todėl kyla klausimų, kaip miestas galėjo nukentėti.

Ukrainos miesto tarybos duomenimis, iš viso buvo surengta 12 atakų. Andriuščenka sakė, kad buvo sugriautos mažiausiai dvi kuro saugyklos, taip pat objektai jūrų uosto teritorijoje. Žiniasklaida rašė, kad nukentėjo ir oro uosto šaudmenų sandėlis.

Leidinys atkreipia dėmesį į tai, kad Mariupolis yra apie 80 km nuo Ukrainos kontroliuojamos teritorijos, o tai yra toliau nei GMLRS raketų, skirtų HIMARS ir M270, nuotolis. Dėl to kilo gandai, kad Ukraina gavo naujų ilgo nuotolio raketų.

Rusijos propagandistai be jokių įrodymų pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudojo GLSDB bombas, kurių nuotolis yra iki 150 km, kas tikrai leis sunaikinti karinius taikinius Mariupolyje. Viešai Pentagonas kol kas nekalbėjo apie naujų sviedinių tiekimą Ukrainai.

Kita Rusijos žiniasklaida skelbė, kad smūgį į Mariupolį gali smogti Ukrainos MLRS „Vilcha-M“, to paties pavadinimo raketos leidžia smogti iki 130 km atstumu. „Vilcha-M“ charakteristikos yra panašios į GMLRS, tačiau jas galima valdyti nepriklausant nuo GPS.

 

Kitas variantas, kuriuo galėjo būti įvykdyta ataka, yra tolimojo nuotolio kamikadzės dronai, kuriuos Ukraina modernizavo. Tokie UAV jau atakavo Rusijos Federacijos strateginės aviacijos aerodromus, tačiau oficialiai Ukrainos ginkluotosios pajėgos atsakomybės už atakas neprisiėmė.

Žurnalistas pažymi, kad nepaisant to, kuo buvo smogta, Mariupolis Ukrainai yra labai svarbus. Mariupolis yra „sausumos koridoriaus“ į okupuotą Krymą dalis. Šio koridoriaus transporto infrastruktūros sunaikinimas leis izoliuoti pusiasalį tolesniam atsakomajam puolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(184)
(3)
(181)

Komentarai ()