Putinas ir Lukašenka tiesiog apstulbo. Ką pasakė Tokajevas (Video)  (1)

Kazachstano prezidentas pareiškė, kad Rusija ir Baltarusija sukūrė problemą Eurazijos Sąjungoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano vadovas Kasymas Žomartas Tokajevas metė iššūkį Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui ir nepripažintam Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, sakydamas, kad vadinamoji Rusijos ir Baltarusijos sąjunginė valstybė yra problema Eurazijos ekonominėje sąjungoje (EAES). 

Tai Kazachstano prezidentas pareiškė trečiadienį vykusiame EAES plenariniame posėdyje, praneša Rusijos žiniasklaida.

Tokajevas pabrėžė skirtingą integracijos lygį EAES viduje. Jis pavadino Maskvos ir Minsko sąjungą „unikaliu precedentu“, kuri, pasak jo, buvo sukurta pagal formulę „dvi šalys – viena vyriausybė“, ir pridūrė, kad net branduolinį ginklą abi šalys dabar turi „vieną dviems“.  

Tokajevas taip pat atkreipė dėmesį į kitą integracijos lygį EAES, kuriam atstovauja kitos organizacijos narės, ir sakė, kad reikia „skaitytis su šia realybe“. Atsižvelgdamas į tai, jis pasiūlė šį klausimą aptarti dabartiniame forume. 

Tuo tarpu V. Putinas ir A. Lukašenka, išgirdę Kazachstano vadovo žodžius apie branduolinį ginklą, ėmė žiūrėti vienas į kitą ir spausti vienas kitam ranką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(3)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: