[Žinios trumpai] Pranešama apie 5000 Rusijos karių sukilimą Belgorode  (2)

Ukrainietiška svetainė „Obozrevatel“ praneša apie Rusijos mieste Belgorode vykstantį aršų 5000 karių maištą. Teigiama, kad kariai atsisako keliauti į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-27 [Žinios trumpai] Pranešama apie 5000 Rusijos karių sukilimą Belgorode  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors ši naujiena šiuo metu nėra patvirtinta ir tai padaryti būtų sunku, ukrainiečiai teigia, kad tokiu sukilimu net nereikėtų stebėtis. Nors dauguma karių būtų atvežti iš kitų Rusijos vietų, daug Belgorode gyvenančių žmonių turi giminių Ukrainoje. Be to, nufilmuotose karo belaisvių apklausose matyti, kad daug rusų karių arba nežinojo, kad keliauja į Ukrainą, arba nenorėjo to daryti.

Tiesa, „Obozrevatel“ straipsnyje kalbama, kad maištaujantys kariai vykti į Ukrainą atsisako dėl to, kad tai nebuvo numatyta jų sutartyse. Kita vertus, žurnalistai taip pat pastebi, kad žinia apie aršų ukrainiečių pasipriešinimą tikrai pasiekė ir tuos, kurie laukia už sienos. Tikėtina, kad jie turėjo galimybę pamatyti ir filmuotą sunaikintos technikos kolonų vaizdą. Nepaisant to, Rusijos institucijos vis dar neteikia informacijos apie patirtus žmogiškuosius nuostolius. Ukraina teigia, kad jau nukovė daugiau nei 3500 Rusijos karių.

 

Vėlgi, būtina pabrėžti, kad ši informacija nėra patikrinta.

Nepasitenkinimas karu Rusijoje tikrai auga, ypač ryškėjant šalies izoliacijai. Jungtinių Tautų Saugumo tarybos posėdyje Kinija nepalaikė Rusijos, Kazakstanas atsisako pripažinti apsišaukėlių Luhansko ir Donetsko respublikų nepriklausomybę ar siųsti karius, o Azerbaidžanas Ukrainai tieks nemokamus degalus. 

(102)
(0)
(102)

Komentarai (2)