[Žinios trumpai] Rusijos karo lakūnams ateina liūdnos dienos: Didžioji Britanija perduoda Ukrainai didelės spartos raketas „STARStreak“ (Video)  ()

„STARStreak“ yra britų nešiojama priešlėktuvinių raketų sistema, skirta žemai skraidantiems priešo sraigtasparniams ir lėktuvams sunaikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as patvirtino, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms buvo perduotos didelės spartos nešiojamos oro gynybos sistemos „STARStreak“.

Apie tai praneša BBC.

Anksčiau jis paskelbė apie šių ginklų perdavimą ir patikslino, kad „tai lieka gynybinių ginklų apibrėžime, tačiau leidžia Ukrainos pajėgoms geriau apsaugoti savo oro erdvę“.

Tačiau jis nenurodė perduotų „STARStreak“ skaičiaus.

Didžioji Britanija Ukrainai jau pristatė 3615 prieštankinių ginklų ir netrukus pristatys nedidelę partiją prieštankinių raketų „Javelin“.

 

„STARStreak“ yra britų nešiojama priešlėktuvinių raketų sistema, skirta žemai skraidantiems priešo sraigtasparniams ir lėktuvams sunaikinti.

 

„STARStreak“ laikoma greičiausia pasaulyje trumpojo nuotolio „žemė-oras“ raketa. Ji gali pataikyti į oro taikinius iki 5 km aukštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(2)
(111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: