[Žinios trumpai] Medvedevas atsakė, kokios Ukrainos reikia Rusijai ir pakartojo, kad viskas vyksta „pagal Putino planą“  (1)

Buvęs Rusijos prezidentas ir dabartinis Rusijos Federacijos Saugumo tarybos pirmininkas Dmitrijus Medvedevas šiuo metu dažniausiai girdimas dėl aštrių pasisakymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas su „RIA Novosti“ žurnalistais Medvedevas teigė, kad „specialioji karinė operacija“ (Rusijoje vis dar vengiama naudoti žodį „karas“) Ukrainoje vyksta „pagal Putino planą“. Kitaip tariant, dideli patiriami nuostoliai ir lėtas progresas, pasak Medvedevo, buvo suplanuoti.

Medvedevas atsisakė komentuoti veiksmų kursą, nes negalėjo paaiškinti tolesnių Rusijos pajėgų veiksmų. Tačiau jis pakartojo Putino teiginį, kad invazija tęsis tol, kol bus pasiekti jai iškelti tikslai. Medvedevo teigimu, tie tikslai yra susiję su Ukrainos ateitimi, ypač jos neutraliu statusu. Medvedevas sakė, kad Ukraina turėtų būti „šalis, kuri yra normali kaimynė“. Medvedevas taip pat pakartojo „denacifikacijos“ tikslą.

Kokia šalis būtų „normali kaimynė“ Rusijai? Na, geriausius santykius Rusija palaiko su Baltarusija.

Medvedevas šiuo metu mėgsta priminti apie savo egzistavimą. 2008-2012 metais jis buvo Rusijos prezidentas, tačiau tuo metu didesnis dėmesys vis tiek buvo sutelkiamas į Vladimirą Putiną, kuris buvo ministras pirmininkas. Tiesą sakant, Putinas pasirinko Medvedevą kaip savo įpėdinį, nes konstituciškai nebegalėjo būti prezidentu. Vos po vienos Medvedevo kadencijos Putinas grįžo, o Medvedevas tapo ministru pirmininku ir buvo pamirštas. Tam, kad tai daugiau nepasikartotų, Putinas pakeitė Rusijos konstituciją ir dabar gali būti prezidentu iki 2036-ųjų.

(4)
(19)
(-15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: