[Žinios trumpai] Perspėja: Rusija ruošiasi pradėti naują „deepfake“ klastotę su Zelenskiu – ką Kremlius šį kartą sugalvojo  ()

Jis esą kalbės apie Mariupolį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-19 [Žinios trumpai] Perspėja: Rusija ruošiasi pradėti naują „deepfake“ klastotę su Zelenskiu – ką Kremlius šį kartą sugalvojo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netolimoje ateityje Kremliaus propagandos mašina ruošiasi paleisti naują „deepfake“ klastotę su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Jis esą kalbės apie Mariupolį.

Tai praneša Strateginės komunikacijos ir informacijos saugumo centras.

Vykdydami šią specialiąją Rusijos operaciją, jie planuoja sukurti įspūdį, kad prezidentas išsakys savo neigiamą požiūrį į Ukrainos miestus, ypač Mariupolį.

„Būkite budrūs ir pasitikėkite informacija tik iš patikimų šaltinių“, – pridūrė Centras ir pabrėžė, kad „deepfake“ tapo vienu mėgstamiausių informacinio karo propagandistų technologinių metodų.

 

Prisiminkite, kad „deepfake“ yra dirbtinai sukurtų vaizdo įrašų, generuojamų naudojant mašininio mokymosi algoritmus, technologija. „Deepfake“ koncepcija yra labai paprasta. Tiesiog vieno asmens veidą reikia perkelti į vaizdo įrašą su kitu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()