[Žinios trumpai] Ukrainoje įvyko rezonansinis apiplėšimas – JAV gamintojo technika už 1,5 mln. eurų atsidūrė pas Kadyrovą  ()

Rusijos okupantai Zaporižios (Zaporožės) srityje pavogė „John Deere“ žemės ūkio techniką. Vėliau su Čečėnijos lyderiu Ramzanu Kadyrovu siejamoje žemės ūkio firmoje „atsirado“ išvogtas turtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Censor.NET, apie tai pranešė Žurnalistinių tyrimų centro redaktorė Valentina Samar.

Melitopolyje įvyko rezonansinis apiplėšimas – iš oficialaus žemės ūkio technikos gamintojo „John Deere“ (JAV) atstovo Ukrainoje „Agrotek-Invest“ parodos aikštelės kadyroviečiai pavogė tris naujus kombainus, traktorių, tris sėjamąsias, kurių vertė siekia 1,5 milijono eurų, taip pat 20 tonų firminių tepalų.

Įrangoje įdiegtų sistemų dėka specialistai nustatė, kad įranga šiuo metu yra Čečėnijoje, netoli Grozno esančiame Zakan-Yurt kaime.

Į jau likviduoto „Zakan-Yurt“ ūkio, kurio specializacija yra grūdų auginimas, teritoriją nuvažiavo kombainai ir traktorius.

Zakan-Yurt yra Achkhoi-Martan rajono dalis ir yra žinomas kaip Čečėnijos ministro pirmininko Muslimo Chučijevo ir jo brolio Tamerlano Chučijevo, kuris vadovauja rajono administracijai, gimtasis kaimas. Pastarasis taip pat žinomas kaip Achmato Kadyrovo fondo vykdomasis direktorius jau 11 metų. Tad nenuostabu, kad už fondo lėšas kaime statoma daug socialinių objektų, kurių atidaryme galima išvysti dar vieną ikonišką personažą – Adomą Delimkhanovą, dabar vadovaujantį Kadyrovo žudikams Rytų Ukrainoje.

 

„Kadyrovo vyresniojo fondas dabar žinomas Melitopolyje, nes būtent iš jo okupantai sunkvežimiais, padengtais Achmato Kadyrovo portretais, blokuojamų gyvenviečių gyventojams pristato „humanitarinę pagalbą“. Pasirodo, Melitopolio gyventojai turi konservų, o Čečėnijoje – visiškai naujų „džondyrų“, – sakoma tyrime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: