[Žinios trumpai] Lenkijos generolas apkaltino Johnsoną karinės paslapties išdavimu: „dabar visai operacijai kilo saugumo pavojus“ (Video)  ()

Buvęs Lenkijos sausumos pajėgų vadas generolas Waldemaras Skrzypczakas apkaltino Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Borisą Johnsoną karinių paslapčių atskleidimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkų generolas Skrzypczakas kaltina Borisą Johnsoną karinių paslapčių atskleidimu. Skrypczakas atkreipė dėmesį į politiko pareiškimą, kuriame jis kalbėjo apie Ukrainos kariuomenės mokymus dirbti su nauja ginkluote ir technika kitų šalių teritorijoje.

„Galiu pasakyti, kad dabar mes mokome ukrainiečius Lenkijoje naudoti oro gynybą, o JK – šarvuočius“, – viešėdamas Indijoje sakė Borisas Johnsonas.

Vėliau jo atstovas patvirtino, kad Jungtinėje Karalystėje yra dešimtys Ukrainos karių.

Didžiosios Britanijos premjero žodžiai sukrėtė lenkų generolą. Jis juos pavadino itin neatsakingais.

„Tokie pareiškimai yra blogio pagunda. Sunku įsivaizduoti, kad kai buvome komandiruotėse užsienyje, vienas iš politikų per televiziją kalbėjo apie mūsų planus ar mokymus“, – sakė S. Skrzypczakas.

 

Lenkų generolas atkreipė dėmesį į tai, kad tokie pareiškimai gali turėti pražūtingų pasekmių. Jis pabrėžė, kad dabar Maskva puikiai žino Vakarų ketinimus.

„Galbūt premjeras to nežino, bet tokiais pareiškimais jis kelia pavojų karių saugumui“, – apibendrino Skrzypczakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()