[Žinios trumpai] Azovo batalionas pirmą kartą nufilmavo, kas vyksta „Azovstal“ požemiuose ir kaip gyvena vaikai, kurie Saulės nematė beveik du mėnesius (Video)  ()

Mariupolyje, „Azovstal“ plieno gamyklos teritorijoje, prieglobstį rado apie 1000 civilių miesto gyventojų. Azovo bataliono kovotojai padeda jiems išgyventi šiuos sunkius karo laikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai atnešė gėrybių vaikams, kurie yra priversti daugiau nei mėnesį sėdėti įmonės rūsiuose, kalbėjosi ir su vaikais, ir su jų mamomis. Atitinkamas vaizdo įrašas buvo paskelbtas Azov „Telegram“ kanale.

Viena iš mamų pasakoja, kad „Azovstal“ rūsyje yra nuo kovo 2 dienos. Jos vyras dirba įmonėje. Todėl ji pasiėmė savo mažametę dukrą, kad išgelbėtų savo ir dukros gyvybę nuo rusų užpuolikų.

„Labai norime namo. Bet, matyt, namų nėra“, – sako ji.

Moteris taip pat pridūrė, kad tikisi humanitarinio koridoriaus, nes maisto atsargos jau baigiasi.

Kita moteris pasakoja gamyklos rūsiuose praleidusi daugiau nei 50 dienų. Ji taip pat yra vieno iš įmonės darbuotojų giminaitė.

„Čia, mums atrodė, buvo saugiausia tuo metu, kai čia atvykome. Vyko apšaudymas, o mūsų namai jau buvo netinkami gyventi. Todėl nusprendėme čia kraustytis. Ir nuo vasario 25 d. mes čia visą laiką“, – pridūrė ji.

Moteris su ašaromis akyse prašo galimybės keliauti į ramią Ukrainos teritoriją. Ji pabrėžia, kad į spąstus patenka ne tik moterys, bet ir vaikai. Ir kai kurie iš jų yra tik kūdikiai.

 

Patys vaikai sako, kad daugiau nei mėnesį nematė Saulės, nematė dangaus. Ir jie svajoja saugiai išlipti iš gamyklos.

„Norime grįžti namo, norime grįžti gyvi, pamatyti savo artimuosius, labai jų pasiilgome“, – sako vaikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()