[Žinios trumpai] Suomijos prezidentas Niiniste asmeniškai paskambino Putinui ir informavo apie planus įstoti į NATO: pokalbis buvo atviras ir tiesmukiškas  ()

Suomijos prezidentas Sauli Niiniste kalbėjosi su Putinu gegužės 14 d. Jis sakė, kad šalis netrukus pateiks paraišką stoti į NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-15 [Žinios trumpai] Suomijos prezidentas Niiniste asmeniškai paskambino Putinui ir informavo apie planus įstoti į NATO: pokalbis buvo atviras ir tiesmukiškas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET , remdamasi Suomijos prezidento svetaine.

Pokalbį inicijavo pats Niiniste. Jis pabrėžė, kad situacija su jo šalies nacionaliniu saugumu nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą kardinaliai pasikeitė.

Suomijos prezidentas pripažino, kad pokalbis buvo atviras ir tiesmukiškas, nors pravestas be paūmėjimų. Svarbu buvo išvengti streso.

Be to, Niiniste išreiškė susirūpinimą dėl ukrainiečių kančių per karą ir dar kartą paragino Maskvą siekti taikos. Galiausiai politikas paprašė V. Putino netrukdyti evakuoti civilius.

Rusijos žiniasklaida rašo, kad Putinas sakė, kad Suomijos neutralumo atsisakymas būtų klaidingas žingsnis, praneša kanalas 24. Teigiama, kad grėsmės jos saugumui nėra.

 

Priminsime, kad dieną prieš tai V. Putino atstovas spaudai Peskovas sakė, kad Suomijos įstojimas į NATO grasina Rusijos saugumui. Dėl to anksčiau Maskva grasino „pasekmėmis“ dėl tokio sprendimo. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: