[Žinios trumpai] Rusija siekia Ukrainoje surengti „Niurnbergo stiliaus“ teismą – jau nusitaikė į konkrečius Ukrainos asmenis, kliuvo ir Baltijos šalims (Video)  ()

Aukštas Rusijos kariuomenės pareigūnas pacitavo Ukrainos veikėjų sąrašą, įskaitant kelis politikus ir žurnalistus, kuriuos Rusija „ketina teisti dėl karo nusikaltimų Niurnbergo stiliaus teisme“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niurnbergo procesas vyko nuo 1945 m. lapkričio iki 1946 m. ​​spalio mėn., pasibaigus Antrajam pasauliniam karui. Sąjungininkai – tuometinė Prancūzija, Sovietų Sąjunga, Jungtinė Karalystė ir JAV – surengė teismus prieš nugalėtus nacistinės Vokietijos atstovus dėl sąmokslo, įsiveržimo į kitas šalis ir kitų karo nusikaltimų Antrojo pasaulinio karo metais.

Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas Vladimiras Šamanovas, buvęs Rusijos oro desantininkų kariuomenės vadas, sekmadienį interviu Rusijos televizijai pateikė Niurnbergo palyginimą.

Rusijos žurnalistės paklaustas, kaip Maskva pasielgs su Mariupoliu – pietryčių Ukrainos uostamiesčiu, kurį bombardavo ir užėmė Rusijos kariuomenė, Šamanovas atsakė: „Padėsime su Mariupoliu“.

„Mes taip pat sučiupsime Ukrainos milijardierius, jų politinius vadovus, tokius kaip Ukrainos politikas Oleksandras Turčynovas ir niekšus, tokius kaip aktyvistas ir politikas Dmitrijus Jarošas. Kaip sakė mūsų vyriausiasis vadas, visi jie bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – pridūrė Šamanovas.

„Turime preliminarius komponentus, kad sudarytume tarptautinį tribunolą. Dėl to diskutuojame su Kinija, kartu su kitomis BRICS (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika) šalimis. Bus tarptautinis tribunolas, 100 proc. kaip Niurnbergo procesas“.

 

Jis sakė, kad Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Gordonas ir Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius taip pat bus teisiami.

Kovo mėnesį Rusijos tyrimų komitetas Gordonui iškėlė baudžiamąją bylą. Pranešama, kad žurnalistas ir Ukrainos televizijos laidų vedėjas, kuris, kaip pranešama, vis dar yra Kijeve, buvo apkaltintas viešais raginimais pradėti karą, neapykantos kurstymu dėl tautybės ir viešai skleidžiant klastą apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmus.

 

Šamanovą laidos vedėja taip pat paklausė, kokios galėtų būti Ukrainos teritorinės ribos pasibaigus Rusijos „specialiajai karinei operacijai“, kurią Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo vasario 24 d.

„Šis klausimas būtų sunkiausiai nuspėjamas. Nežinome nei gyventojų ateities mąstysenos, nei būsimų santykių su kaimyninėmis šalimis, kurios tikrai bandys daryti įtaką", – sakė Šamanovas, kaip pavyzdžius nurodydamas Baltijos šalis ir Lenkiją.

Jis teigė, kad Rusijos tikslas yra „visiškai demilitarizuoti“ Ukrainą, o tai užtruks „5–10 metų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(26)
(-24)

Komentarai ()