Didžiulė klaida. Rusija prarado šimtus tankų (Video)  ()

Rusija kasdien Ukrainoje praranda neįsivaizduojamą daugybę šarvuočių. Prognozės, kad Rusija jau kitais metais gali pritrūkti tankų, atrodo vis realistiškesnės, nes ilgalaikio saugojimo aikštelės sparčiai tuštėja. Aišku, daug rusų tankų sudegina ukrainiečių dronai, nors rusų karo lauko inžinieriai kuria įvairias improvizuotas priešdronines apsaugas. Tačiau dažniausiai būtent rusai yra kalti dėl sunaikintų tankų.



© President Of Ukraine | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:It_Will_Always_Be_a_Special_Kind_of_Troops_in_Importance,_Equipment_and_Respect_%E2%80%93_the_President_Congratulated_the_Warriors_on_the

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl dažnos rusų įgulos klaidos – palikto atviro liuko – Rusija prarado šimtus tankų, šarvuotų pėstininkų transporterių ir pėstininkų kovos mašinų, teigia BILD atvirųjų šaltinių analizės ekspertas Julianas Röpcke, išanalizavęs Rusijos tanko-vėžlio sunaikinimo įrašą.

Tankas-vėžlys – tai santykinai naujas rusų karo lauko išradimas. Paprastas tankas (šiuo atveju, T-72, bet dėl tankų trūkumo vis dažniau T-62) uždengiamas pašiūrės stogą primenančiu kiautu. Tankas nebegali pasukti bokštelio, suprastėja matomumas iš jo vidaus, bet po tuo stogu gali slėptis į šturmą vykstantys pėstininkai, todėl rusai sutaupo pėstininkų kovos mašiną ar šarvuotą transporterį. Dar svarbiau tai, kad dronai sprogsta toliau nuo tikrųjų tanko šarvų. Tiesa, nuostolių ataskaitose rusų tankai-vėžliai matomi kasdien. Iš dalies dėl to, kad tą kiautą pramušti gali pora dronų. Iš dalies dėl to, kad rusai patys padaro klaidų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 6,27€! El. dviratis, pompa, 10in1 šakotuvas, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt. (Video)
3058 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

3) „ANENG A3005“ - multimetras

4) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

5) „TUERBB T-AP66“ - belaidė pompa

6) „Honey Whale S6 Pro“ - 350W, 48V 15Ah el. dviratis

Išsamiau

T-72 tankas-vėžlys užvažiavo ant minos ir sustojo. Rusų kariai nieko nelaukę jį paliko. Röpcke teigia, kad ir sustojusį rusų vėžlį labai sunku sunaikinti, tačiau šįkart tanko vairuotojas paliko atidarytą liuką. Atskrido ukrainiečių dronas-kamikadzė, rado tą atvirą liuką, nėrė pro skylę į vidų ir sunaikino tanką. Jei liukas būtų buvęs uždarytas, to nebūtų nutikę.

 

Pasak Röpcke, tai nebuvo nėra pavienis atvejis. Rusijos šarvuočių naikinimas tokiu būdu vyksta kone kasdien. Šimtai rusų tankų, šarvuotų transporterių ir pėstininkų kovos mašinų buvo sudeginti dėl atvirų liukų. Šiaip kariai mokomi uždaryti liukus, jei jau tenka evakuotis. Net ir apgadintą ar tiesiog įstrigusią techniką vėliau galima atgauti. Tačiau panikuojantys rusai apie liukus net negalvoja ir taip palengvina ukrainiečių dronų pilotų darbą.

(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: