„Canon“ sveikina konkurso „World Press Photo“ nugalėtoją  (0)

„Canon“ sveikina Pietų Afrikos fotografę Džodi Bieber, kurios darbas – Bibi Aishos portretas, padarytas žurnalui „Time“ ir išspausdintas jo rugpjūčio 1 dienos numerio viršelyje, – laimėjo prestižinį 2010-ųjų konkursą „World Press Photo“. Be to, šiai nuotraukai buvo skirtas šių metų konkurso pagrindinis prizas atskirų portretų kategorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„World Press Photo“ rengiamas jau 54 metus ir yra vienas pagrindinių fotožurnalistikos konkursų pasaulyje, jo apdovanojimai tampa dideliu pripažinimu pasaulio fotografams. Šiemet 108 059 nuotraukas – 5 proc. daugiau nei praėjusiais metais – konkursui pateikė 5 847 profesionalūs fotografai iš 125 šalių.  „Canon“ bendradarbiauja su „World Press Photo“ nuo 1992 metų.

Pasak „Canon Europe“ profesionalų kategorijos vaizdų gavimo rinkodaros direktoriaus Kierano Magee, „Įtaigūs vaizdai naujienoms ir įvykiams teikia gyvybės,  paveikia publiką kur kas labiau. 19 metų trunkantis bendradarbiavimas su „World Press Photo“ mums yra didelė garbė ir rodo mūsų ryžtą populiarinti vaizdo poveikį. Neprilygstamos šių metų konkurso dalyvių nuotraukos pakėlė fotožurnalistikos kartelę dar aukščiau, todėl už neįkainojamą indėlį norėtume pasveikinti kiekvieną dalyvį“.

Viso pasaulio fotografai, fotoagentūros, laikraščiai ir žurnalai siuntė geriausias per ankstesnius metus surinktas naujienų srities nuotraukas. Dvi savaites laimėtojus devyniose kategorijose rinko tarptautinė žiuri komisija, kurią sudarė nuotraukų redaktoriai, fotografai ir žiniasklaidos agentūrų atstovai iš įvairių pasaulio vietų. Komisijai vadovavo fotožurnalistas ir vienas iš „Contact Press Images“ įkūrėjų Davidas Burnettas (David Burnett). Pirmojoje konkurso dalyje antrus metus iš eilės specializuotos žiuri atstovai rinko savo kategorijų nugalėtojus. Tęstinumui užtikrinti buvo surengtas paskutinis etapas – iš kiekvienos kategorijos atstovų sudaryta generalinė žiuri komisija.

Nugalėtojos Jodi Bieber nuotraukoje vaizduojama aštuoniolikmetė Bibi Aisha iš Afganistano Oruzgano provincijos. Moteris pabėgo nuo smurtaujančio vyro ir grįžo į savo šeimą. Vieną naktį atvyko Talibano žmonės ir pareikalavo Bibi išduoti teismui. Talibano vadui paskelbus nuosprendį, svainis Bibi prilaikė, o vyras nukirto jai ausis ir nosį. Bibi buvo palikta likimo valiai, tačiau vėliau ją išgelbėjo pagalbos darbuotojai ir JAV kariai.

Už nuotrauką nugalėtoją Jodi Bieber gaus 10 000 eurų piniginį prizą, „Canon EOS“ fotoaparato korpuso ir objektyvų rinkinį. Visose kategorijose buvo išdalyti prizai pirmų, antrų ir trečių vietų laimėtojams: jie gavo suasmenintą metraščio leidinį su jų nuotrauka nugalėtoja ant viršelio. Pirmųjų vietų laimėtojams paskirti 1 500 eurų piniginiai prizai.

Pradedant nuo Amsterdamo balandžio pabaigoje, apdovanotų nuotraukų paroda apkeliaus daugiau kaip 100 miestų 45 valstybėse. Be to, šešiomis kalbomis išleistas metraštis, kuriame pristatomos prizais apdovanotos nuotraukos. Parodos grafiką rasite internete adresu: www.worldpressphoto.org/exhibitions.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)