Turbūt įspūdingiausia rusams skirta kalba, kuri įeis į istoriją: „Sudekite pragare, rusai! Orvelas jums ploja!“ (Video)  (7)

Ukrainos televizijos laidų vedėjas, aktorius ir stand-up komikas Serhijus Prytula kreipėsi į rusus – ši kalba bus įtraukta į Ukrainos istorijos knygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Orvelas jums ploja...“: Serhijus Prytula išsiuntė kreipimąsi rusams „YouToube“ kanalu, temą pavadinęs „Geštaltas uždarytas“, kurioje sarkastiškai išsakė tai, kas ukrainiečių galvose užsifiksavo per 5 karo mėnesius.

2022 metų vasario 24 d., prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, Ukrainos televizijos laidų vedėjas, aktorius ir stand-up komikas Serhijus Prytula, vaizdo žinute kreipėsi į Rusijos šou verslo žvaigždes, ragindamas nutraukti karą arba bent jau dėti pastangas, kad tai įvyktų. Tada menininkas vis dar tikėjo tokio kreipimosi veiksmingumu, lygindamas padėtį su Ukraina, kurioje televizijos, muzikos ir sporto žvaigždžių nuomonė visuomenėje turi svorį. Ką jau kalbėti, juk menininkas tapo Ukrainos prezidentu!

Tačiau dabar Prytula paskelbė visai kitokį vaizdo įrašą – be prašymų. Užtat jis aiškiai ir suprantamai išsakė viską, ką galvoja apie rusus, Rusiją ir jos ateitį. Neatsitiktinai televizijos laidų vedėjas šią vaizdo žinutę pavadino „Geštaltas uždarytas“. Greičiausiai tokiu būdu jis norėjo parodyti, kad tai buvo paskutinis jo viešas kreipimasis į rusus. Jis nebeketina gaišti laiko šiems žmonėms, nes moraliniu, kultūriniu ir daugeliu kitų aspektų jie jau seniai, jei ne amžiams, ištrinti iš ukrainiečių gyvenimo.

„Rusai, kreipiuosi į jus!“ - iškilmingai pradėjo Prytula.

Tada jis prisiminė savo ankstesnę vaizdo žinutę vasario mėnesį ir pripažino savo naivumą. „Kažkuriuo momentu supratau, kad neverta laukti prasmingos Rusijos įžymybių reakcijos į tai, kas vyksta, nes jos ir negali būti, kadangi jie, kaip ir jūs, dabar žiūrintys šį vaizdo įrašą Rusijos Federacijoje, yra šalies  „atvirkštiniai“ gyventojai“, – sakė Ukrainos televizijos laidų vedėjas. Jis pabrėžė, kad pasaulis yra toks, koks turi būti; ir yra atvirkščias kaip pas rusus, pavyzdžiui, Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas, užuot kreipęsis į pasaulį, palaimino karą.

„Tikrai gailestingas" dalykas - žudyti krikščionis kaimyninėje šalyje, - sarkastiškai pažymėjo Prytula. - Tiesa, jis palaimino karinę specialiąją operaciją, o ne karą, bet čia jaučiu neatitikimą, kurį norėčiau su jumis aptarti. - Mano supratimu, speciali operacija yra tada, kai skrendi sraigtasparniu į svetimą šalį, nužudai Bin Ladeną ir grįžti, o kai pasitelkiama šimtai tūkstančių kareivių, tūkstančiai tankų, visų tipų lėktuvai, Juodosios jūros laivynas ir Kaspijos flotilė, balistinės raketos, kokia gali būti speciali operacija? Tai KARAS!“.

 

Televizijos laidų vedėjas toliau aiškino, kaip absurdiškai atrodo Rusijos valdžios teiginiai, kad Ukrainos puolimas yra prevencinė priemonė, nes pati Ukraina planavo pulti Rusiją. Prytula paklausė rusų: kaip jie tai įsivaizduoja... Ar Zelenskis, žinodamas, kad Ukrainos kariuomenėje yra 250 000 žmonių, o Rusijos kariuomenėje – daugiau nei milijonas, eitų užimti Rusijos, o papildomai dar ir Baltarusijos?! Ir tai, nepaisant to, kad Ukraina turi 7 kartus mažiau tankų, 20 kartų mažiau aviacijos ir visiškai neturi branduolinių ginklų, skirtingai nei Rusija!

„Ar tikrai tikite, kad tai įmanoma?! Ir turėjote suduoti prevencinį smūgį? Todėl sakau, kad esate šalis, kurioje viskas „atvirkščiai“. Jūs norėjote mus demilitarizuoti. Turėjome 250 000 žmonių armiją, dabar ten yra milijonas, o dar milijonas stovi eilėse prie karių registracijos įstaigų. Jums sako, kad sankcijos yra gerai, nes prisideda prie importo pakeitimo? Tai kodėl tada Peskovo dukra verkšlena, kad sankcijos yra blogai? Ar ji nežiūri Rusijos TV? O, betgi tiesa, ji negyvena Rusijoje, kaip, tiesą sakant, dauguma vadinamojo „Rusijos elito“ vaikų. Jie gyvena Vakaruose. Juokinga, tiesa?!“ - sarkastiškai pastebėjo ukrainiečių aktorius.

 

Tada jis prisiminė, kad Rusijos valdininkų ir oligarchų vaikai gyvena ir mokosi Europos šalyse ir JAV, tai yra šalyse, kurias jie patys vadina pagrindiniais Rusijos priešais. – „Ar leistumėte savo vaikus pas priešą?“ – paklausė Prytula.

Tada televizijos laidų vedėjas palietė įdomiausią temą - Rusijos Federacijos ateitį.

Anot jo, Rusija neišvengiamai pralaimės kovą su Ukraina. Tai jau akivaizdu visam pasauliui, išskyrus rusus. Net ir tie žmonės, kurie Mariupolyje, Popasnoje ir Severodonecke laukė „rusų pasaulio“, dabar nekenčia Rusijos, nes okupantai griovė jų namus, žudė ir prievartavo artimuosius. „Tie, kurie anksčiau buvo už tave, dabar tave keikia“, – sakė aktorius.

„Rusai, jūsų vaikų laukia skurdi ir alkana ateitis. Jums bus taikomos sankcijos, jums bus uždrausta keliauti bet kur, išskyrus Šiaurės Korėją. Mokėsite didžiules reparacijas, už kurias atstatysime Ukrainos miestus ir kaimus. Rėksite, kad esate niekuo nekalti, o kalta tik valdžia, o paprasti žmonės neturėtų kentėti. Bet jūs pasirinkote šią valdžią, ją palaikėte ir nieko nepadarėte, kad Ukrainoje būtų sustabdytas pragaras“, – teisingai pastebėjo Prytula.

 

Kartu jis patikslino, kad kitaip nei paprasti gyventojai, tų rusų, kurie pradėjo karą, vaikai jausis daugmaž normaliai, nes pakeis pilietybę. Rusijos pasas bus itin toksiškas, nes priklausymas žudikų, prievartautojų ir vagių tautai yra stigma.

Vaizdo žinutės pabaigoje Pritula pabrėžė, kad neberagina nei Rusijos žvaigždžių, nei Rusijos piliečių stabdyti karo, nes jie to nesugeba, jie visiškai nieko nesugeba. Ir jei kas nors iš jų mano, kad dabar jis kalba iš neapykantos, tai toli gražu ne. „Jausti neapykantą jums, per švelniai pasakyta. Neapykanta jūsų atžvilgiu net kilni. Čia labiau tinka žodis „panieka“, – visus rusus į savo vietas subtiliai pastatė televizijos laidų vedėjas. Tada jis numatė, kad artimiausiu metu gali atsitikti taip, kad į frontą, kaip patrankų mėsa, išsiųsti užkariautų Rusijos Federacijos tautų atstovai staiga panorės žudyti ne ukrainiečius, o taip nežmoniškai su jais besielgiančius rusus.

„Sudekite pragare, rusai! Orvelas jums ploja!“ – kalbą baigė Sergejus Prytula.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(413)
(8)
(405)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: