Kinija skubiai „uždraudė“ Putinui eskaluoti: kas vyksta?  ()

Kinijos užsienio reikalų ministerija paskelbė pareiškimą dėl naktinės bepiločio lėktuvo atakos į V. Putino rezidenciją Rusijos sostinės centre.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-05 Kinija skubiai „uždraudė“ Putinui eskaluoti: kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija „uždraudė“ V. Putinui eskaluoti incidentą su bepiločiais orlaiviais virš Kremliaus, praneša naujienų agentūros, paskelbusios Kinijos užsienio reikalų ministerijos komentarą.

Rusijos valdžia šį incidentą pavadino teroristiniu išpuoliu ir pasikėsinimu į V. Putiną, tačiau oficialus Pekinas atšaldė Maskvos užsidegimą, rašo „The Moscow Times“.

KLR pareiškime pažymima, kad konflikto šalys „turėtų vengti veiksmų, kurie galėtų paskatinti tolesnį situacijos eskalavimą“. Ministerija pabrėžė, jog tokia yra Kinijos pozicija dėl vykstančio karo tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos.

Tikru viešu antausiu Rusijos valdžiai tapęs nakties įvykis Kremliui sukėlė pasipiktinimą ir garsų skandalą Rusijoje. Vietos valdžia reikalauja atsakomojo smūgio Ukrainai. Rusijos pareigūnai, Dūmos deputatai ir propagandistai varžosi tarpusavyje, kad sugalvotų skambiausią atsakomąjį žingsnį.

 

Anksčiau Kinijos prezidentas Xi Jinpingas lankėsi Maskvoje ir susitiko su V. Putinu, o vėliau telefonu kalbėjosi su V. Zelenskiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: