Maskva be žodžių. Kinija paskelbė Vladivostoką vidiniu uostu  (1)

Nuo šiol iš vienos Kinijos provincijos į kitą gabenamos prekės per Vladivostoką važiuos be muitinės procedūrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija, kurios ekonomika vis labiau tampa priklausoma nuo Kinijos dėl Vakarų sankcijų, yra priversta vykdyti daugybę KLR pusės pageidavimų. Vienas iš jų – kad Maskva pripažintų Vladivostoko uostą vidaus prekybos tranzito punktu.

Maskva nepasakė nė žodžio prieš, iš karto sutiko su visasi kinų pageidavimais. 

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovybės Vladivostoke duomenimis, nuo šių metų birželio 1 dienos iš vienos Kinijos provincijos į kitą gabenamos prekės per minėtą Rusijos miestą važiuos be muitinės procedūrų. Jei anksčiau prekės turėjo būti gabenamos iš Kinijos Dzilino provincijos, besiribojančios su Rusija, į priešingą KLR galą, įveikiant 1000 km atstumą iki Geltonosios jūros uostų, tai dabar jos gali būti pristatomos per Vladivostoką, o tai žymiai sutrumpina logistikos maršrutą.

Vladivostoko uoste prekės be muitinės formalumų bus perkraunamos į laivus, o po to siunčiamos pirkėjui. Antžeminės logistikos maršruto dalies sumažinimas yra vienas svarbiausių Kinijos valdžios tikslų, siekiančių įgyvendinti strateginį šiaurės rytinėje šalies dalyje pramonės gaivinimo planą.  

 

Tiesa, šiandien neaišku, ar Vladivostoko uostas susitvarkys su išaugusiais krovinių srautais, nes net ir praėjusių metų rudenį laivai ten turėjo dvi savaites prastovėti, belaukdami iškrovimo. „VPost“ pašnekovai pastebi, kad šių metų rugsėjį spūstys gali vėl pasikartoti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(3)
(40)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: