„Dabar tai mūsų naujas lygis.“ Žiniasklaida parodė, kaip Lavrovas buvo sutiktas Afrikoje (Video)  (1)

Maskva bando prasiveržti pro tarptautinę izoliaciją - ieško partnerių Afrikoje ir trečiajame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida rodė, kaip S. Lavrovas buvo sutiktas Afrikoje: „Dabar tai mūsų naujas lygis“. Po invazijos į Ukrainą atsidūrusi tarptautinėje izoliacijoje, Rusijos valdžia nusileido iki bendradarbiavimo su Afrikos ir trečiojo pasaulio šalimis lygmens.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas lankėsi Afrikoje, Kenijoje ir per derybas su vienu iš vietos pareigūnų Moses'u Vetangula sakė, kad su prezidentu Williamu Ruto ketina aptarti Rusijos ir Kenijos santykių gerinimą. Tuo pačiu metu nepatenkintame S. Lavrovo veide aiškiai matėsi emocijos. Vaizdo įrašo fragmentą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Rusijos vyriausybė išsiuntė S. Lavrovą į Afriką aptarti bendradarbiavimo ekonomikos, prekybos, investicijų, kultūros ir švietimo srityse.

Praradusi ryšius su Vakarais, Maskva ieško partnerių Afrikos žemyne. Komentuodamas vizitą žinomas Rusijos tinklaraštininkas ir analitikas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymi, kas dabar laukia Rusijos po sankcijų ir tarptautinės izoliacijos.

 

„Nėra nieko blogo bendraujant su Afrikos lyderiais ir kitais šamanais. Ypač antrojo Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimo išvakarėse, kur dosni Rusija vėl nurašys skolas ir dalins naujas. Reikia suprasti tik tai, jog dabar tai yra jos naujas lygis, virš kurio pakilti dabartiniui režimui bus sunku“, – pažymi jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai (1)