O čia tai bent! Rusijos valdininkas „išvyko“ kariauti į karą - kaltinamas šiaurės korėjiečio išprievartavimu  ()

Rusijos pareigūnas iš Jakutijos Savva Michailovas, kuris, kaip įtariama, spalio mėnesį išvyko savanoriu į karą, buvo apkaltintas išprievartavimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė leidinys „Shot“.

Žurnalistų teigimu, Savva Michailovas dar spalį paskelbė, kad vyksta savanoriu į karą Ukrainoje. Tačiau pareigūnas iš Jakutijos buvo surastas Maskvoje, kur buvo apkaltintas išžaginimu. 26 metų migrantas iš KLDR Kwonas teigė, kad Michailovas jį įviliojo į savo viešbučio kambarį.

Pasak laikraščio, vyras į Rusijos sostinę iš Šiaurės Korėjos atvyko sausio 9 d. Migrantas nusprendė apsistoti viešbutyje „Gamma“ sostinės Izmailovo rajone. Kwonas neturėjo laiko iš anksto išsikeisti dolerių, o kompleksas atsisakė priimti užsienio valiutą.

„Viešbučio vestibiulyje prie jo kelis kartus priėjo nepažįstamas vyriškis ir pasiūlė nakvynę savo kambaryje. Pabėgėlis esą iš pradžių atsisakė, bet penktą valandą ryto miegas paėmė viršų – ir jis priėjo prie gerojo samariečio. Tačiau užsieniečiui ilgai miegoti neteko: anot jo, beveik iš karto vyras, vardu Savva, pradėjo jį nurenginėti ir žiauriai įžeidinėti. Kaip vėliau išsiaiškino tyrėjai, tą naktį viešbutyje „Gamma“ buvo apsistojęs Sachos Respublikos valstybinio užimtumo komiteto pirmininko pavaduotojas Savva Michailovas“, – rašoma leidinyje.

 

Pareigūnas laikraščiui patvirtino, kad tą dieną jis iš tiesų buvo apsistojęs viešbutyje „Gamma“. Pasak Michailovo, jis tiesiog „norėjo padėti korėjiečiui“, o jis pateikė kaltinimus dėl išžaginimo.

Jakutijos pareigūnas Kwono žodžius pavadino „baisiu šmeižtu“ ir patikino, kad paduos migrantą iš KLDR į teismą.

„Šis žmogus, nuotykių ieškotojas, manantis, kad yra korėjietis Snowdenas, verkė, aš juo patikėjau, man jo buvo gaila, ir aš jam padėjau. Ir jis taip atsilygino...“, – komentare žurnalistams apgailestavo kaltinamas pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()