Mus tikrai lanko ateiviai? „JAV pripažino, kad kai kurie NSO yra nežemiškos ir nežmogiškos kilmės“, Kongresas imsis tyrimo  ()

Naujasis Amerikos žvalgybos tarnybų biudžetas nurodo Pentagonui sutelkti savo NSO tyrimą į tuos objektus, kurių jis negali atpažinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po daugelio metų registruotų pranešimų apie keistas šviesas danguje, karinio jūrų laivyno pilotų iš pirmų lūpų gautų liudijimų apie NSO ir vyriausybinių tyrimų, Kongresas, regis, spaudoje pripažino kažką stulbinančio: netiki, kad visi NSO yra „žmogaus sukurti“.

Įsigilinęs į ataskaitą, kuri yra 2023 fiskalinių metų žvalgybos įgaliojimų įstatymo, biudžeto, reglamentuojančio Amerikos slaptąsias tarnybas, priedas, Kongresas pateikė du stulbinančius teiginius. Pirmasis yra toks, jog  „tarpdomeninės transvidutinės“ grėsmės Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui auga eksponentiškai“. Antrasis teigia, kad norima atskirti NSO, kurie yra žmogaus kilmės, ir tuos, kurie nėra: „Laikinai neatpažinti objektai arba tie, kurie po analizės identifikuojami kaip žmogaus sukurti, bus perduoti atitinkamoms tarnyboms ir neturėtų būti nagrinėjami pagal apibrėžimą kaip nenustatyti aviacijos ir povandeniniai reiškiniai“, – teigiama dokumente.

Biudžeto priedas yra stulbinantis visų pirma todėl, kad viešai paskelbus daugiau informacijos apie JAV vyriausybės NSO tyrimą, daugelis politikų nustojo tvirtinti, kad neatpažinti objektai yra žemiškos kilmės. Standartinis aiškinimas paprastai yra toks, jog jei NSO egzistuoja, tai greičiausiai jie yra pažangios, nors ir žmogaus sukurtos, transporto priemonės. B. Obama atsisakė patvirtinti ateivių egzistavimą, bet pasakė, kad žmonės pastaruoju metu matė daug keistų dalykų danguje, kai buvo apie tai paklaustas, pavyzdžiui, „The Late Show with James Corden“ metu. Tačiau dabar atrodo, kad Kongresas nori aiškiai atskirti objektus, kurie yra „žmogaus sukurti“, ir tuos, kurie nėra.

„Tarpdimensinė“ grėsmė yra ta, kuri pagal Pentagono apibrėžimą gali persikelti iš vandens į orą ir į kosmosą mums nesuprantamais būdais. Liepos mėnesį Pentagonas paskelbė atidarantis „Visų domenų anomalijų sprendimo“ biurą (AARO), kad ištirtų šias grėsmes. Įstatymo projekte „Neatpažinti oro reiškiniai“ (vyriausybinis NSO terminas) būtų perkvalifikuoti į „Neatpažinti aviacijos ir povandeniniai reiškiniai“, o Pentagono biuras būtų pervadintas pagal naują pavadinimą. Praėjusiais metais nutekintame vaizdo įraše, kurį Pentagonas patvirtino kaip autentišką, buvo matyti, kaip NSO sklandžiai skraido po bangomis.

 

Senatorius Marco Rubio, Senato komiteto, prižiūrinčio žvalgybą, kuris paskelbė ataskaitą, pirmininko pavaduotojas, viešai pareiškė, kad nori, kad NSO būtų ateiviai, o ne užsienietiški ginklai.

Žinoma, didelis klausimas, kodėl Kongresas, atrodo, tai pripažįsta dabar, viešai. Galų gale, įstatymų leidėjai gali susipažinti su įslaptinta informacija, kurios neturi plačioji visuomenė. „Manant, kad įstatymų leidėjai įtrauks tokią neįprastą kalbą į viešuosius teisės aktus be įtikinamų įrodymų, yra neįtikinama“, – sakė B. Obamos laikų DoD (Jungtinių Valstijų gynybos departamentas) pareigūnas Marik von Rennenkampffas „The Hill“ leidinyje, kalbėdamas apie biudžetą. Anot leidinio, komentarus pateikė  ir pirmasis pastebėjęs NSO tyrinėtojas Douglasas Johnsonas.

 

„Tai reiškia, kad Senato žvalgybos komiteto nariai tiki (vienbalsiai, abipusiškai), kad kai kurie NSO yra nežmogiškos kilmės“, – tęsė M. von Rennenkampffas.

 

„Galų gale, kodėl Kongresas turėtų įkurti ir pavesti galingam naujam biurui tirti ne žmogaus sukurtus NSO, jei tokių objektų nebūtų? Nesuklyskite: viena Amerikos vyriausybės šaka, teigdama, kad NSO yra ne žmogaus kilmės, sukuria sprogstamąjį pokytį“.

Dvipartinė JAV įstatymų leidėjų grupė jau seniai darė spaudimą Pentagonui, kad išsiaiškintų, kokios kilmės yra keistos šviesos, kurias amerikiečiai matė danguje. 2021 m. DoD paskelbė ataskaitą, kurioje išsamiai aprašyta daugiau nei 100 stebėjimų, kuriuos jis ištyrė. Teigiama, kad kai kurių negalima paaiškinti dabartiniais moksliniais modeliais, ir paprašė daugiau laiko ir pinigų šiam reiškiniui ištirti. Kongresas jiems tai suteikė ir dabar prašo Pentagono sutelkti dėmesį tik į tuos objektus, kurie nebuvo sukurti žmogaus rankomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(7)
(25)

Komentarai ()