[Žinios trumpai] Pragaras Mariupolyje tęsiasi: nevaldomai plinta nauja epidemija – dešimtys tūkstančių gali mirti  ()

Okupuoto Mariupolio bėdos nesibaigia – meistas uždaromas karantinui, bet COVID-19 čia niekuo dėtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotame mieste fiksuotas staigus mirtingumo padidėjimas, o epidemiją gali sukelti cholera.

Rusijos kariuomenės okupuotame Mariupolyje kilo epidemija, dėl kurios rusai uždarė miestą „biurokratiniam“ karantinui. Tokią informaciją nacionalinio teletono eteryje paskelbė uostamiesčio mero patarėjas Piotras Andriuščenka.

Anot jo, Azovo jūra yra labai užteršta dėl seklių žuvusiųjų kapų ir Mariupolio gatvėse ir toliau pūvančių šiukšlių. Andriuščenka perspėja, kad šiomis aplinkybėmis okupuotame mieste pradėti fiksuoti pirmieji užsikrėtimo infekcijomis, kurios pažeidžia virškinamąjį traktą, atvejai.

„Visa tai patenka į vandenį, į jūrą, į geriamojo vandens šaltinius. Galime sakyti, kad epidemija iš esmės prasidėjo“, – tęsė mero patarėjas.

Be to, kaip pažymi Andriuščenka, Mariupolyje užfiksuotas staigus mirtingumo padidėjimas. Okupacinė administracija, supratusi epidemijos pradžios faktą, uždaro uostamiestį karantinui.

 

Mariupolio mero patarėjas užsiminė, kad katastrofišką situaciją okupuotoje vietovėje gali lemti ir cholera, ir kitos virusinės infekcijos, pažeidžiančios skrandį. Situaciją Mariupolyje apsunkina vaistų, medicininės priežiūros ir laboratorijų, kuriomis būtų galima nustatyti infekcijos atvejus, trūkumas.

Esant skiepų trūkumui Mariupolyje, net ir tokia dizenterijos epidemija, gali privesti prie dešimčių tūkstančių mirčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()