[Žinios trumpai] To dar nebuvo: Latvijoje bus rusų getas arba priverstinė deportacija? Nori skubiai atsikratyti pavojingų idiotų  (1)

Latvijoje užregistruota iniciatyva dėl rusų išsiuntimo į tėvynę: visuomenės iniciatyvų portale „Manabalss.lv“ jau renkami šį pasiūlymą remiančių žmonių parašai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos prezidentas Egilis Levitas, duodamas interviu Latvijos radijui, paminėjo, kad, Rusijos Federacijai įsiveržus į Ukrainą, jo šalyje piliečiai tapo patriotiškesni ir labiau vertinantys laisvę.

Levito teigimu, karas Ukrainoje jo šalį padarė „jautresnę“ Rusijos buvimui Latvijoje. Pavyzdžiui, pasikeitė ir požiūris į Rusijos paminklus, jie suvokiami jau kitaip.

Prezidentas pažymėjo, kad po vasario 24-osios, Latvijos visuomenėje atsirado ir teigiamų, ir neigiamų reiškinių.

„Kasdien apie grėsmę žmonės daug negalvoja, bet dabar ją mato. Tai verčia žmones susimąstyti. Kita vertus, neigiamas efektas – atsirado valstybei nelojali Rusijos visuomenės dalis. Mūsų užduotis yra su tuo (visuomenės dalimi – UNIAN) susitvarkyti ir izoliuoti ją nuo visuomenės“, – reziumavo Levitas.

Latvijoje užregistruota iniciatyva dėl rusų išsiuntimo į tėvynę. Jos autorius Olegas Zadoreckis tikina, kad reikia organizuoti savanorišką ir valstybės apmokamą repatriaciją į Rusiją tiems Latvijos gyventojams, kurie to norės.

 

Visuomenės iniciatyvų portale „Manabalss.lv“ jau renkami šį pasiūlymą remiančių žmonių parašai.

Pasak Zadoreckio, šiuo metu Latvijoje yra žmonių, kurie yra labiau ištikimi Rusijai nei Latvijai, tačiau dėl finansinių priežasčių negali repatrijuoti, o Rusijos repatriacijos politika yra neefektyvi.

Jis pažymi, kad Latvijos nepriklausomybės metais visi šalies gyventojai turėjo galimybę integruotis į vietos visuomenę. Tačiau lieka žmonių, kurie vis dar yra lojalesni Rusijai ir nelaiko savęs suverenios ir demokratinės Latvijos visuomenės dalimi.

 

Tokia padėtis ypač pavojinga Rusijos ginkluotos agresijos prieš Ukrainą metu ir, kaip prognozuojama, tokia bus ir pasibaigus karui. Tarp tų, kurie laiko save ištikimesniais Rusijai nei Latvijai, žinoma, yra mažas pajamas gaunančių ir paprastų žmonių, neturinčių pakankamai santaupų išvykti iš Latvijos į Rusiją, nors ir norėtų“, – aiškino iniciatyvos autorius.

Pasak Zadoreckio, šią situaciją gali išspręsti valstybės apmokama Latvijos gyventojų repatriacija  į Rusiją. Tai sumažintų konfliktus visuomenėje ir padidintų Latvijos vidaus saugumą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(297)
(2)
(295)

Komentarai (1)