Labai rimti kaltinimai – viena Afrikos šalis slapta parduoda ginklus Rusijai? Stebimas keistas judėjimas  ()

Rusijos laivas „Lady R“, kuris, anot JAV, anksčiau gabeno ginklus Rusijai, šią savaitę buvo pastebėtas viename Pietų Afrikos uoste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Afrikos parlamentarai įtaria, kad šalies valdžia parduoda ginklus Rusijai.

Pažymima, kad Rusijos konteinerių laivas „Lady R“ prisišvartavo Simonstauno uoste netoli Keiptauno gruodžio 6 d. Praėjus trims dienoms po to, pasak liudininkų, į laivą buvo pakrautas nežinomas krovinys.

Tuo pačiu metu darbas buvo vykdomas daugiausia naktį, o ginkluoti žmonės saugojo teritoriją aplink laivą.

Kol „Lady R“ stovėjo Simonstaune, laive buvo išjungta automatinė identifikavimo sistema (AIS), perduodanti laivo koordinates.

Gruodžio 9 dieną konteinerinis laivas išplaukė į jūrą. Ir tik po to įgula įjungė AIS.

Jūrų eismo tarnybos duomenimis, laivas plaukia iš Kamerūno į Stambulą. Laivas savo paskirties vietoje turėtų būti sausio 15 d.

Pietų Afrikos opozicinio Demokratų aljanso narys Kobusas Mare pateikė raštišką prašymą šalies gynybos ministrui Thandi Modisi.

 

Parlamentaras reikalauja paaiškinti, ką sankcionuotas laivas veikė Pietų Afrikos uoste ir kodėl jo krovinys buvo paslaptyje.

Pasak Mare, „akivaizdu“, kad „Armscor“, Pietų Afrikos gynybos ministerijos ginklų pirkimo agentūra, yra susijusi su situacija. Būtent „Armscor“ susitarė su laivo įgula, kurie plukdė krovinį.

Pietų Afrikos gynybos ministerija nekomentavo Rusijos laivo pasirodymo šalies uoste. Nacionalinis įprastinių ginklų kontrolės komitetas (NCACC), į kurį vietos ginklų tiekėjai kreipiasi dėl leidimų, teigia neturintis informacijos apie ginklų pardavimą Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(21)
(-14)

Komentarai ()