[Žinios trumpai] Vokietija 2023 metais visiškai atsisako rusiškos naftos: rastas naujas tiekėjas  ()

Vokietija pasiruošusi atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos Federacijos, Kazachstanas – tapti naftos tiekėju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija pasiruošusi pagaliau atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos Federacijos, Kazachstanas – tapti naftos tiekėju.

Vokietija paskelbė apie ketinimą nuo 2023 metų visiškai atsisakyti rusiškos naftos pirkimo. „Bloomberg“ duomenimis, vyriausybė jau derasi dėl naftos pirkimo iš Kazachstano.

Vokietija išvakarėse paneigė Rusijos Federacijoje išsakytus teiginius apie tariamą planų nuo naujų metų pradžios pradėti pirkti rusišką naftą egzistavimą. Tokį pareiškimą kanalo „Rusija 24“ laidoje išsakė bendrovės „Transneft“ direktorius N. Tokarevas. Vokietijos ketinimus bendradarbiauti energetikos srityje su Kazachstanu jis pavadino sunkiai įgyvendinamais, o toks sprendimas yra politinis žingsnis.

 

„Visi pranešimai apie žalios naftos partijos užsakymą Rusijoje yra neteisingi. Vokietijos įmonės 2023 metais neteiks žalios naftos užsakymų Rusijos Federacijoje", – pranešė Vokietijos ūkio ministerija.

Remiantis turima informacija, viena iš Vokietijos naftos perdirbimo gamyklų jau rezervavo pramoninius pajėgumus, leidžiančius perdirbti Kazachstano naftą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(2)
(69)

Komentarai ()