Paaiškėjo priežastis, kodėl Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas susitikęs su Rusijos prezidentu Putinu sėdėjo prie tokio milžiniško stalo (Foto, Video)  (12)

Prancūzijos prezidento Emanuelio Macrono susitikimas su Rusijos prezidentu Putinu atkreipė viso pasaulio dėmesį ne tik dėl politinių derybų, bet ir neįprastos jų aplinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abu prezidentai sėdėjo prie kelių metrų ilgio stalo, kuris sulaukė daugybės internetinių pašaipų. Dabar paaiškėjo tokio stalo priežastis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atsisakė Rusijos COVID-19 testo prieš susitikimą su Rusijos Vladimiru Putinu, patvirtino Kremlius.

Tyrimui atlikti reikėjo sveikatos protokolo, kuris buvo nepriimtinas ir neatitiko Prancūzijos lyderio tvarkaraščio. Iš to seka pranešimai, kad E. Macronas atsisakė PGR testo, baimindamasis, kad rusai gaus jo DNR.

Abu prezidentai nespaudė rankų ir sėdėjo skirtinguose keturių metrų ilgio stalo galuose, o stebėtojai domėjosi, ar V. Putinas tokiu veiksmu nesiunčia diplomatinės žinutės.

 

Tačiau prancūzų diplomatiniai šaltiniai „Reuters“ sakė, kad E. Macronui buvo liepta pasirinkti, ar priimti Rusijos PGR testą arba laikytis griežtų socialinio atsiribojimo taisyklių.

„Negalėjome susitaikyti su tuo, kad rusai gaus preigą prie mūsų prezidento DNR", - vienas iš prancūzų šaltinių sakė Reuters. Šaltinis nepaaiškino, kaip Rusijos žvalgybos tarnybos galėtų pasinaudoti E. Macrono DNR.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusija suprato prancūzų poziciją ir tai neturėjo įtakos deryboms.

E. Macronas prieš išvykdamas iš Prancūzijos atliko PGR testą, o jo asmeninis gydytojas atliko antigeno tyrimą jiems būnant Maskvoje, „Reuters“ sakė kitas prancūzų diplomatinis šaltinis.

 

Per susitikimą E. Macronas ir V. Putinas penkias valandas kalbėjo apie įtampą dėl Ukrainos.

Vakarų šalys teigia, kad Rusija gali įsiveržti į Ukrainą, tačiau Rusija neigia ketinusi tai daryti, nors prie Ukrainos sienos yra sutelkusi 100 000 karių.

JAV valstybės departamentas paragino amerikiečius Ukrainoje nedelsiant išvykti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(4)
(27)

Komentarai (12)