Ukrainos hakeriai „išjungė“ dešimtis strateginių Baltarusijos svetainių: A. Lukašenka grasina „specialia savo piliečių apsaugos operacija“  (9)

Ukrainos hakeriai sutrikdė dešimčių strateginių Baltarusijos interneto svetainių darbą, vasario 27 d. pranešė Ukrainos Skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prigulė“ Nacionalinis Baltarusijos bankas ir dešimtys kitų strateginių svetainių. Ukrainos kibernetinių technologijų specialistai yra geriausi“, – rašė jis.

Anksčiau vasario 27 d. Aliaksandras Lukašenka pripažino, kad iš Baltarusijos teritorijos į Ukrainos teritoriją buvo paleistos raketos. Šiuos paleidimus jis pavadino „išprovokuotu žingsniu“.

Tuo pačiu A.Lukašenka sako nežinantis, kiek raketų buvo paleista Ukrainos teritorijoje, o apie tankus ir kitą Rusijos karinę techniką, kuri laisvai juda Baltarusijos keliais, nieko nekomentavo, praneša Baltarusijos radijo „Svoboda“ tarnyba.

„Iš tiesų dvi ar trys raketos buvo paleistos iš Černobylio srities teritorijos, kur treniravosi Rusijos kariai“, – sakė A. Lukašenka, kalbėdamas balsavimo apylinkėje po balsavimo „referendume“ dėl konstitucijos pakeitimų.

Anot A.Lukašenkos, tai padaryta todėl, kad „Ukrainos pusėje už kelių kilometrų nuo sienos su Baltarusija buvo dislokuotos raketų divizijos“.

A. Lukašenka taip pat teigė, kad Ukrainoje nėra Baltarusijos karių, ginklų ar amunicijos.

Jis sakė, kad Ukrainoje esą buvo sugauti ir sumušti rusai ir baltarusiai. „Atrodo, kad Ukraina stumia Baltarusiją į specialią savo piliečių apsaugos operaciją“, – kalbėjo A.Lukašenka.

 

Vasario 27 d. kreipdamasis į Baltarusijos žmones, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Minskas negali būti platforma deryboms dėl Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą užbaigimo, nes „būtent iš Baltarusijos buvo paleistos kruizinės raketos, lėktuvai, sraigtasparniai ir kita karinė įranga, per plataus masto Rusijos invaziją“.

Parengta pagal „Radio Svoboda“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (9)