Rusija naudoja 100 metų taktiką: Kremlius ruošiasi naujo kvazidarinio – „Pietų Rusijos“ kūrimui Ukrainos teritorijoje  ()

Perimtame dokumente teigiama, kad 2014 metais Ukraina tariamai „prarado savo legitimumą Ukrainos SSR“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija svarsto scenarijų, kaip okupuotose Ukrainos teritorijose sukurti kvazidarinį, pavadintą „ Pietų Rusija “.

Planai „įkurti naują valstybę“ minimi balandžio 16 d. perimtame dokumente „Pietų Rusijos liaudies tarybos manifestas“, kuriuo disponavo projektas „Schemos“, praneša Laisvės radijas.

Žurnalistai išanalizavo dokumentą ir nustatė tuos, kurie yra susiję su partijos „Vieningoji Rusija“ vadovybe: balandį „manifestą“ tarpusavyje išsiuntė Rusijos Federacijos valdantieji sluoksniai.

Dokumente teigiama, kad Ukrainos valstybė, 2014 m. nuvertus „teisėtai išrinktą prezidentą“ (per Maidono revoliuciją), tariamai „prarado legitimumą Ukrainos SSR viduje“, o „Pietų Rusija“ yra „Kijevo-Novgorodo Rusios įpėdinis“, vadinamoji „Naujoji Jekaterinos Didžiosios laikų Rusija“ ir Ukrainos SSR.

„Reaguodami į terorą ir totalitarinį nacizmo bei banderų ideologijos primetimą, kurį darė buvusi Ukrainos valstybė, mes, Pietų Rusijos liaudies tarybos vardu, paimame valdžią į savo rankas ir įkuriame naują Pietų Rusijos valstybę.“ – rašoma įsibrovėlių „manifeste“.

 

Pagrindiniu „Pietų Rusijos“ tikslu autoriai įvardija „taikos siekimą ir apsaugą“, „visišką nacizmo ir banderų ideologijos išnaikinimą“, taip pat skelbia apie „referendumo visos šalies mastu“ surengimą.

Kartu dokumente nenurodoma, kuriose Ukrainos teritorijose planuojama organizuoti „Pietų Rusiją“.

Kas žinoma apie „manifesto“ autorius

Pasitelkę dokumento metaduomenis, žurnalistai nustatė galimą autorių – Romanovą Romaną Nikolajevičių. Kompiuteris, kuriame buvo sukurtas dokumentas, priklauso valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“.

Tokį vardą ir pavardę turintis asmuo išties yra susijęs su valdančiąja proputiniška partija: Romanas Romanovas yra centrinio „Vieningosios Rusijos“ vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas.

 

Vis dėlto, žurnalistams nepavyko susisiekti su „manifesto“ autoriumi.

Istorinės paralelės

Tokia pseudovalstybė kaip Pietų Rusija vienu istorijos periodu jau buvo egzistavusi.

Pietų Rusija arba Rusijos pietūs buvo trumpalaikė valstybė, 1919–1920 m. gyvavusi Rytų Europoje per Rusijos pilietinį karą pietų fronte

Pietų Rusiją 1919 m. sausio 8 d. įkūrė baltųjų judėjimas, perorganizavęs savo ginkluotąsias pajėgas Pietų fronte, kurią sudarė jų kontroliuojamos teritorijos Ukrainoje, Kryme, Kubanės regione, Šiaurės Kaukaze, Juodosios žemės regione, Volgos žemupyje ir Dono regione.

Pietų Rusija buvo antibolševikinė karinė valstybė, kuriai vadovavo generolo Antono Denikino vadovaujamos Pietų Rusijos ginkluotosios pajėgos, o jos sienos buvo neapibrėžtos, keitėsi dėl pergalių ar pralaimėjimų prieš Raudonąją armiją.

 

1920 m. kovo mėn. Denikinas įsteigė Pietų Rusijos vyriausybę Novorosijske, bandydamas sukurti civilinę vyriausybę.

Mažiau nei po mėnesio Baltieji buvo priversti evakuotis iš Novorosijsko, Pietų Rusijos ginkluotosios pajėgos ir Pietų Rusijos vyriausybė buvo paleistos. Denikinas atsistatydino ir perdavė valdžią generolui Piotrui Vrangeliui, kuris sukūrė naują Pietų Rusijos vyriausybę Sevastopolyje ir naują Rusijos armiją, paprastai žinomą kaip Vrangelio armija.

1920 m. viduryje Pietų Rusijos teritorija susitraukė iki Baltųjų tvirtovės Kryme – labai apsaugotos vietos, atremusios keletą raudonųjų puolimų. Baltieji buvo nugalėti Perekopo apgultyje 1920 m. lapkritį. Wrangelis įsakė evakuoti Krymą, faktiškai užbaigdamas jo vyriausybę ir Pietų frontą.

Pietų Rusija nustojo egzistuoti raudoniesiems užkariavus Krymą, jos teritoriją absorbavo Sovietų Rusija, Ukrainos Sovietų Socialistinė Respublika ir Juodoji armija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(6)
(-4)

Komentarai ()