[Žinios trumpai] Ekspertas apie būsimą Rusijos košmarą: HIMARS yra sukurtas specialiai tokioms atakoms, rusai absoliučiai neturi priemonių apsisaugoti  ()

Kartu su HIMARS Ukraina įgaus galingą pranašumą fronte, nes Rusijos Federacijoje šiuo metu tokių sistemų yra nedaug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė beveik neturi technologinio atsako į HIMARS daugkartinio paleidimo raketų sistemas, kurias JAV teiks Ukrainai.

Apie tai radijo „NV“ eteryje kalbėjo Konflikto žvalgybos komandos tyrėjas Kirilas Michailovas.

Kaip pažymėjo ekspertas, šioms 300 kilometrų nuotolio sistemoms Ukrainai skirtų raketų nebus, tačiau ginkluotosios pajėgos gaus tas, kurios gali pataikyti į taikinius 80 km atstumu, o tai „taip pat labai gerai“.

„Kadangi, skirtingai nei sovietinės MLRS, šios raketos yra valdomos, beveik visos. Tai reiškia, kad jų reikia, pirma, ne tiek, kiek sovietų „gradų“ ar „uraganų“, kad pataikytų į taikinius; antra, efektingumu ir panaudojimo taktika šios raketos yra palyginamos su Tochka-U. Ji pataiko iki 120 kilometrų atstumu ir turi didesnę kovinę galvutę nei HIMARS raketa, tačiau ji neišsiskiria tikslumu, skirtingai nuo HIMARS raketų“, – aiškino Michailovas.

„Šių raketų nuokrypis yra apie 5 metrus, o jei jos turi kasetines galvutes, tada užtenka penkių metrų tikslumo pataikant į vadavietę ar haubicų artilerijos bateriją, kuro ar amunicijos sandėlį. Ir net jei jos nenaudojamos Rusijos teritorijai, kaip neva žadėjo Ukraina, jomis galima drąsiai smogti operatyviniu atstumu, pataikyti į tam tikrą Rusijos štabą vadinamųjų „DLR“ arba „LLR“ teritorijose. Tai leistų sustabdyti Rusijos puolimą, ar pulti tokius taikinius, kurių pažeidimas Rusijos kariuomenei sukeltų chaosą, problemas su tiekimu, su logistika,“, – pridūrė K. Michailovas.

 

Anot jo, salvinės raketų ugnies HIMARS sistemų tiekimas suteikia Ukrainai tam tikrą pranašumą, nes Rusija šiuo metu tokių sistemų turi nedaug:

 

„Taip, jie turi „Iskander“, bet jos pataikymas į kokią nors ukrainietišką bateriją tam tikru mastu yra vinių kalimas mikroskopu. O HIMARS yra sukurta specialiai tokioms atakoms: kovai prieš bateriją, atakoms prieš labai vertingus priešiškus taikinius, taip pat chaoso ir nesantaikos įnešimui Rusijos puolimo metu ir taip juos sustabdyti, net jei raketa nepataikytų į jokį taikinį 300 kilometrų atstumu. Okupuotoje Ukrainos teritorijoje galimų HIMARS ar M270 taikinių yra daugiau nei pakankamai."

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()