[Žinios trumpai] Vos vienu smūgiu Ukraina sunaikino itin retą, į pastiprinimą skubiai siųstą sovietinį „BAT-2“ – 40 tonų monstras virto fakelu (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino retą Rusijos armijos karinį buldozerį BAT-2.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

79-oji atskira Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro puolimo brigada iš Mykolajivo atliko sėkmingą karinę operaciją, sunaikindama Rusijos ginkluotųjų pajėgų mašiną.

Birželio 14 dieną oficialiame „Telegram“ kanale buvo paskelbtas desantininkų darbo vaizdo įrašas. Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas naudojant droną, kuris greičiausiai koregavo priešo transporto priemonių ugnį. Sunaikinti mašinai užteko tik vieno sviedinio – ji sudegė.

Buvo atakuotas 40 tonų sveriantis Rusijos ginkluotųjų pajėgų vikšrinis buldozeris BAT-2, kurio Rusija turi labai ribotą skaičių. Kuriame fronto sektoriuje buvo smogta, nežinoma.  Galima daryti prielaidą, kad BAT-2 pagalba okupantai planavo sustiprinti savo pozicijas ir pagerinti logistiką. Jų planai buvo sužlugdyti.

BAT-2 yra sovietinis šarvuotas vikšrinis buldozeris, gamintas nuo 1988 m. ir naudojamas kelių ir bėgių tiesimui bei greideriavimui. Transporto priemonė taip pat naudojama žemės užtvaroms kurti, grioviams kasti. Jis taip pat gali būti naudojamas nelaimės atveju. Dėl savo universalumo BAT-2 taip pat apibūdinamas kaip kovinė inžinerinė transporto priemonė.

 

BAT-2 turi didelį buldozerio peilį, kuris yra didesnis nei ankstesniame BAT-M. Ašmenų plotis reguliuojamas pagal užduotį.

Ši transporto priemonė buvo skirta papildyti ankstesnį nešarvuotą BAT-M greitaeigį vikšrinį buldozerį. BAT-2 atlieka platesnį užduočių spektrą nei BAT-M. Panašu, kad ši transporto priemonė nebegaminama.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai ()