[Žinios trumpai] Italijos gynybos ekspertas pažėrė kritikos, kaip Ukraina naudoja NATO ginklus  (1)

Italijos karo ekspertas Thomas Theineris mano, kad Ukrainos kariuomenė neefektyviai naudoja Vakarų sąjungininkų suteiktus ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs italų karys mano, kad haubicos „Panzerhaubitze 2000“ ir „AHS Krab“ Ukrainoje galėtų būti naudojamos daug efektyviau. Pavyzdžiui, Theineris teigia, kad dabar ukrainiečių kariai rankiniu būdu kelia sviedinius, nepaisant to, kad „PzH 2000“  turi automatinę užtaisymo sistemą. Taip ekspertas teigia dėl vieno vaizdo įrašo, nors ukrainiečiai teigia, kad ten sviediniai rankomis kilnoti tiesiog demonstraciniais sumetimais.

Savaeigiai pabūklai („Panzerhaubitze 2000“, „Zuzana 2“, „Archer“, CAESAR) turi automatinį ginklo valdymą, GPS, ir kitas technologijas, leidžiančias šias haubicas naudoti „šaudyk ir traukis“ misijose. Jie greitai užsitaiso, įvažiuoja į karo zoną, sustoja, šaudo 6 ir daugiau šovinių per minutę greičiu ir palieka pavojingą zoną. Taigi galima važiuoti arti priešakinių linijų ir šaudyti į gilų priešo užnugarį.

Ukrainos kariai maskuoja savo savo „PzH 2000“ ir „AHS Krab“ ir ne visada naudoja automatinę užtaisymo sistemą. Tai rodo, kad, pasak italų specialisto, jie nenaudojami misijoms „šaudyk ir traukis“. Tai yra, ukrainiečiai užmaskuoja savo haubicas, kad galėtų ilgesnį laiką šaudyti, išvengdami priešo atakų.

 

Savaeigės haubicos yra žymiai brangesni ginklai už tempiamą artileriją. Ta kaina mokama už mobilumą. Reikia tikėtis, kad ukrainiečiai tuo mobilumu naudojasi - greitai atvažiuoja, paleidžia šūvių seriją, ir traukiasi.

(10)
(25)
(-15)

Komentarai (1)