[Žinios trumpai] Rusija pereina prie naujos karo taktikos ir tai yra labai pavojinga  ()

Kremlius tikisi, kad aukų skaičius ir miestų naikinimas išgąsdins ukrainiečius, privers vyriausybę atsisakyti teritorijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pakeitė taktiką ir pradėjo aktyvius Ukrainos miestų apšaudymus. Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas interviu „24 kanalui“ pasakojo, ko siekia agresorius ir kodėl jam nepavyks įgyvendinti savo plano.

Anot jo, rusai parodė, kad nemoka „kokybiškai kovoti“, todėl pradėjo leisti sparnuotąsias raketas į Ukrainos gyvenvietes, tarp jų ir Odesą. Šiais išpuoliais Rusija nori įbauginti ukrainiečius, sukelti paniką ir priversti juos daryti spaudimą vyriausybei, verčiant daryti nuolaidas.

„Tai nauja Rusijos taktika – smogti gyvenamiesiems rajonams ir daryti spaudimą Vakarų politiniam elitui, siekiant priversti Ukrainą sėsti prie derybų stalo. Visa tai neveiks“, – pabrėžė Michailas Podoliakas. OP atstovas pažymėjo, kad Kremlius neatsižvelgia į pasaulio bendruomenės reakciją į nežmonišką gyvenamųjų pastatų apšaudymą. Vietoj to, Rusijos Federacija remia prorusišką lobizmą užsienyje, reikalaudama bet kokiomis priemonėmis užbaigti karą.

Kita vertus, rusai investuoja į savo prorusišką darbą kitų šalių politinėse rinkose, kad irgi sakytų „kažkaip baikime karą“. Pavyzdžiui, buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris paskelbė naują straipsnį, kuriame ragino Rusijai daryti nuolaidas.

 

„Rusija nuolat naudoja skirtingus karo prieš Ukrainą formatus. Ji kovoja ne dėl teritorijos, o tam, kad sugriautų konkrečią valstybę. Ir performatuotų saugumą Europoje. Jei Rusija nugalės Ukrainą, tai Europa, kaip vientisas valstybių, galinčių apsiginti, konglomeratas, nustos egzistuoti. Toks ir yra Rusijos tikslas“, – aiškino Michailas Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: