[Žinios trumpai] Zaporižios srityje masinė panika – FSB ieško okupantų, tie panikoje pabėgo: kas čia vyksta?  ()

Rusijos kariuomenė bijo naujų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos smūgių, todėl dezertyrų skaičius priešo daliniuose auga eksponentiškai. Jie slepiasi rūsiuose ir apleistuose pastatuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp užimančių pareigas Rusijos kariškių, Zaporižios srityje dezertyrų skaičius auga „geometrine progresija“ ir jau siekia 60 žmonių. Jų ieško Rusijos Federalinės saugumo tarnybos padaliniai. Tai pranešė Zaporižios regiono karinė administracija.

„Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos FSB daliniai laikinai okupuotos Zaporižios srities teritorijoje ieško dezertyrų iš okupacinių pajėgų“, – sakoma pranešime.

Departamentas nurodė, kad Rusijos kariškių pabėgimų iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių padažnėjimo priežastis yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos smūgių į objektus, kuriuose sutelkti okupantai ir jų kariai, grėsmė.

„Šie asmenys slapstosi rūsiuose, apleistuose ir suniokotuose pastatuose, ieško būdų, kaip išeiti iš Ukrainos teritorijos, nežinodami, kad vienintelis būdas jiems grįžti namo yra pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“, – pranešė Zaporižios regiono karinė administracija.

Liepos 7 d. Zaporižios rajono karinė apygarda pranešė, kad FSB atstovai atvyko į okupuotas regiono teritorijas ištirti 30 Rusijos kariškių dezertyravimo fakto. Panika tarp įsibrovėlių prasidėjo po to, kai Ukrainos armija suniokiojo karinius objektus.

 

Liepos 3 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė 30 smūgių Rusijos kariuomenės karinei bazei okupuotame Zaporižios srities Melitopolyje, ji buvo sunaikinta. Pasak miesto mero Ivano Fiodorovo, tada buvo likviduota daugiau nei 200 įsibrovėlių, amunicijos sandėlių ir kareivinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: