[Žinios trumpai] Į miltus sumalta Rusijos divizija iš Kurilų salų - buvo vienintelė tokia visoje Rusijos kariuomenėje  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai atmušė Rusijos kariuomenės veržimąsi į Severską. Žuvusieji kariai turėjo prisiūtas 18-osios kulkosvaidžių ir artilerijos divizijos, kuri nėra skirta šturmui, juosteles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė netoli Seversko perkėlė didelę 18-osios kulkosvaidžių ir artilerijos divizijos dalį. Jų buvusi užduotis – apsaugoti Kurilų salas nuo Japonijos. Apie tai rašo „Forbes“.

81-osios oro puolimo brigados ir Nacionalinės gvardijos specialiųjų pajėgų būrio „Omega“ kariai liepos 15 d. atmušė RF ginkluotųjų pajėgų puolimą. Jie parodė žuvusių RF ginkluotųjų pajėgų karių juosteles. Juose pavaizduoti kulkosvaidžiai „Maxim“ sukryžiuotais vamzdžiais. Autoriai rašo, kad senamadiškas Pirmojo pasaulinio karo kulkosvaidis priklauso 18-ajai kulkosvaidžių ir artilerijos divizijai. Tai vienintelis toks dalinys Rusijos kariuomenėje.

 

18-oji divizija gina Kurilų salas, kurias Rusijos Federacija atėmė iš Japonijos paskutinėmis Antrojo pasaulinio karo dienomis. Japonija niekada neatsisakė šių teritorijų, todėl dar aštuntajame dešimtmetyje Maskva savo pozicijas Kuriluose įtvirtino tankais, stovinčiais stacionariose betoninėse šaudymo vietose. 18-osios kulkosvaidžių ir artilerijos divizijos kovotojai turėtų saugoti šią zoną kartu su tankais.

 

Dabar divizija ginkluota ne tik kulkosvaidžiais, bet ir artilerija, tankais ir mobiliaisiais pėstininkais su tarybiniais daugiafunkciniais vikšriniais transporteriais MT-LB. 18-osios divizijos dalinių perkėlimas reiškia, kad Rusijos Federacijoje labai trūksta pėstininkų, kurie pajėgtų didinti puolimo pagreitį Rytų Ukrainoje.

Į nelaisvę paimtas divizijos karys pareiškė, kad jie penkioms dienoms buvo perkelti į Ukrainą maršrutu: Iturup-Chabarovskas-Amur-Irkutskas-Omskas-Belgorodas. Pažymima, kad Rusijos Federacijos vadovybė norėjo juos panaudoti puolimo operacijoms, kurioms jie nėra skirti.

Per operatyvinę pertrauką liepos pirmoje pusėje RF ginkluotosios pajėgos ne kartą bandė užimti Severską, o tai atvertų priešui prieigą toliau veržtis link Slavjansko ir Kramatorsko. Šie du miestai yra pagrindiniai Rusijos Federacijos taikiniai Donbase.

 

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos jau bent kartą paskelbė apie Seversko užėmimą. Pirmasis toks atvejis buvo liepos 13 d., tačiau jau liepos 15 dieną paaiškėjo, kad Ukrainos armija tebevaldo miestą. Tą pačią dieną Ukrainos kariuomenė atmušė puolimą, dalyvaujant „DLR“ ir „Wagnerininkams“. Šiuo metu Severskas tebėra kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(2)
(152)

Komentarai ()

Susijusios žymos: