[Žinios trumpai] Ukraina gavo iš JK unikalų ginklą – labai pravers puolimui pietuose, rusams jis praktiškai nematomas (Video)  (1)

Pirmosios britų oro gynybos sistemos „Stormer HVM“ jau atkeliavo į frontą Ukrainoje. Kol kas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose jų nėra tiek daug, tačiau vis dėlto jos padės vykdyti kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama „FreeDom“ projekto siužete, pagrindinis šių priešlėktuvinių pabūklų bruožas yra tai, kad jie mato priešo atakos lėktuvus iki 18 kilometrų atstumu ir yra naudojami kaip oro gynyba. Be to, pabūkluose pusiau automatinis lazerinis stebėjimas, tačiau šios sistemos neturi savo radarų. Tai reiškia, kad jie praktiškai nematomi priešo orlaiviams.

Ukrainos gynėjai fronto linijoje jau gavo 6 britų priešlėktuvinių raketų sistemas „Stormer HVM“. Tai gana šiuolaikiška šarvuota mašina, kuri gali būti naudojama įvairiems tikslams.

„Britų nematomos oro gynybos sistemos „Stormer HVM“ mato priešo atakos lėktuvus iki 18 kilometrų atstumu. Kodėl sistemos nematomos? Viskas dėl jų gebėjimo nukreipti raketas į taikinį pusiau automatiniu režimu. Dėl to, britų oro gynybos sistemos tiesiogine prasme yra nematomos orlaivių radarams, esantiems ant priešo sraigtasparnių ir lėktuvų“, – sakoma Pivdeno pranešime.

 

Pasak karinio eksperto Aleksandro Musienko, pats „Stormer HVM“ yra tikrai unikalus.

Į Ukrainą buvo atgabenta šimtai raketų „Starstreak“ kartu su šių oro gynybos sistemų įrenginiais. Nuo šių raketų praktiškai neįmanona pasislėpsti, jos leidžia numušti ne tik lėktuvus, bet ir bepiločius orlaivius, taip pat sraigtasparnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(2)
(153)

Komentarai (1)