[Žinios trumpai] Fantastiška staigmena visiems! Ukraina pradėjo kontrpuolimą Donbase - okupantai jau stumiami atgal iš Slovjansko (Video)  ()

Rusijos kariuomenei puolimais šturmuojant Donecko frontą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo stumti įsibrovėlius regiono šiaurėje. Ten rusai praranda iniciatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ruslanas Levijevas, karo ekspertas ir vienas iš Konfliktų žvalgybos komandos (CIT) įkūrėjų, apie tai kalbėjo laidoje „Populiari Politika“,  „YouTube“ kanalu:

Ukrainos ginkluotosios pajėgos netikėtai galingai pradėjo veikti Slovjansko kryptimi. Ukrainos legendinė 93-ioji brigada „Cholodnyj Jar“ aktyviai stumia rusus.

„Tikėjomės, kad Rusijos kariai atakuos ir bandys išvalyti kelią link Slovjansko ar Barvenkovo. Bet situacija susiklostė visiškai priešinga kryptimi. 93-ioji Ukrainos brigada veržiasi link Iziumo, palaipsniui išlaisvindama teritorijas, kurias kontroliuoja Rusijos pajėgos, tai mums buvo staigmena, pasakysiu tiesiai šviesiai“, – sakė Levijevas.

Dar viena staigmena buvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimas Donecko kryptimi. Po ankstesnių mūšių nusilpusi Rusijos kariuomenė pasirinko sau sunkiausią puolimo zoną, kuri buvo nepajudinama nuo plataus masto karo pradžios.

„Visai neprotinga, kaip mums atrodo, pulti šia kryptimi“, – sakė L. Levijevas.

Jis pažymėjo, kad rusų generolai iš tikrųjų įmetė savo kariuomenę į mėsmalę. Faktas yra tas, kad įsibrovėlių taktika išliko ta pati: artilerijos ugnis į Ukrainos ginkluotosias pajėgas, paskui - pėstininkai. 

„Tai mėsmalės stiliaus mūšis, toks koks buvo prie Verdeno (ilgiausias ir vienas didžiausių Pirmojo pasaulinio karo mūšių, vykęs 1916 02 21–12 18 prie Verdeno tarp Vokietijos ir Prancūzijos kariuomenių). Vadovėlinis išsekinimo karo pavyzdys, kai kelias valandas iš eilės aktyviai dirba artilerija, o po to į poziciją stoja pėstininkai. Tokia taktika pilna masinių aukų iš abiejų pusių“, – sakė Levijevas.

 

Jis pažymėjo, kad šiuo metu Rusija jau patyrė labai didelių  nuostolių kare su Ukraina. Konservatyviausiais vertinimais kalbame apie 80 tūkst. žuvusiųjų ir sužeistųjų, neskaičiuojant PMC samdinių ir mobilizuotų vyrų iš ORDLO.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(2)
(131)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: