[Žinios trumpai] Girkinas apie Rusijos kariuomenės nesėkmę prie Avdijivkos: „Net aš to nesitikėjau, tai tiesiog pažeminimas“  ()

Rusijos teroristas, karo nusikaltėlis, buvęs Donecko separatistų pajėgų vadas Igoris Girkinas-Strelkovas sako, kad Rusijos kariuomenės veržimasis į Donecko sritį dabar atrodo „žeminančiai minimalus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinė armija praktiškai išnaudojo savo išteklius Donecko fronte ir vargu ar pajėgs turimomis pajėgomis užimti Avdijivkos kaimą.

Be to, pasak Strelkovo, Rusijos kariuomenės resursai yra taip išsekę, kad okupantų veržimasis į kitas sritis vargiai įmanomas. Rusijos kariuomenė, nepaisant bandymų šturmuoti, kovoja tik dėl Pesoko pakraščio okupuoto Donecko priemiestyje.

Komentuodamas situaciją fronte, Girkinas sako, kad Rusijos okupacinės armijos žengimas į priekį trečiajame karo etape atrodo „žeminančiai minimalus“. Jis teigia iš pradžių skeptiškai žiūrėjęs į Rusijos puolimo galimybes, tačiau realybė rezultatų prasme Rusijos kariuomenei pasirodė dar apgailėtinesnė.

 

Girkinas yra didelis Rusijos gerbėjas, tačiau nuo pat invazijos pradžios jis aršiai kritikuoja Rusijos kariuomenę, gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir rusų taktiką. Jis mano, kad karas Rusijai buvo būtinas, bet jį reikia kariauti daug agresyviau.

(34)
(4)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: